22 mei, Onze cruise

Het vervolg van deze dag (18 mei):
Na de lunch zijn we om 13.00 uur van boord gegaan. Met de kabelbaan naar boven. $ 29

De bedoeling was om daar te wandelen maar er lag nog teveel sneeuw. Inderdaad we zakten weg in de sneeuw, leuk hoor. We kregen een sms van Sandra: de verslagen waren aangekomen en Zoë had haar eerste fruithapje op. Wij nog wat mooie foto’s en film geschoten en door het stadje Juneau gelopen. Heel veel juwelierszaken. Het begon flink te regenen en toen zijn we terug naar het schip gegaan. Ik nog wat gezwommen en in de hot tub gezeten. Daarna heerlijk gegeten, rosbief, spareribs en vis met een heerlijke salade en toetjes na.

Zaterdag 19 mei 2012
Ja, we hebben weer zo’n WAUW-dag beleefd. Echt, een plaatje was het vandaag. Onverwacht. We hadden besloten om deze dag geen excursie te doen. Ze zijn echt heel duur. Wat is duur? Tussen de 100 en 200 euro voor een treinreisje of naar kennel. Een helikoptervlucht of walvis spotten zijn nog veel duurder.

Wij zijn van boord gegaan om te wandelen in het stadje Skagway. We ontmoeten een stel en raken aan de praat. Die hadden een busreisje geboekt voor maar € 65 p.p. Het leek ons wel wat, geboekt dus, en daarvan hebben we GEEN SPIJT!

We waren met een groep van 10 personen en de gids die ons reed naar de mooiste plekjes. Dezelfde route als de trein en zelfs nog verder, de grens over naar Canada. Deze route bracht ons tot plekjes die zo natuurlijk mooi waren dat je er stil van werd. Het enige “wildlife” die we gezien hebben waren geiten en een soort kip.

Voordat we op reis gingen vroegen mensen vaak: kunnen jullie wel zolang van huis, ga je je kleinkind niet missen? Wij antwoordde: weten we niet, en we blijven er niet voor thuis. Vandaag had ik, Jacqueline zo’n moment van heimwee naar het thuisfront.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


Zondag 20 mei 2012
Glacier Bay. Een vaardag door Glacier Bay. Drie gletsjers gezien, de laatste was magnifiek. Zo mooi blauw. Je hoorde het regelmatig donderen en dan kwam een stuk van de gletsjer los.

Gelukkig, we hebben het wederom allemaal op film. De foto’s zullen iets minder zijn en dat komt door mij, Jacqueline. Door het draaien aan de polarisatiefilter viel deze eraf en belandde in de oceaan… jammer.

Bij de gletsjers lagen zeehonden en er vloog een adelaar rond. Het weer viel reuze mee, 8,5ºC en geen wind.
Na de lunch 14.00 uur, op dek 3 rond gelopen en genieten van de omgeving. Er kwamen walvissen, dolfijnen en zeehonden langs. Kicken dus!!!
En dan moet je weer eten…

We hadden een uitnodiging gehad van de Kapitein om kennis te maken. Peter ging niet mee maar ik wilde die man weleens aanschouwen. Wat een show, iedereen in gala, behalve ik. Na 1 minuut was ik alweer weg en heb koffie gehaald voor mijn manneke.

Een wauw dag eigenlijk… maar om daar elke keer mee te beginnen wilden we jullie niet aan doen. Om 22.00 uur te bed.
We weten dat er ondertussen familie/vrienden jarig zijn of geweest: vanaf deze plek proficiat

Liefs Jacqueline en Peter.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


Maandag 21 mei 2012
Ketchikan. Een klein stadje waar we met 4 cruiseschepen aankwamen. Zo’n stad komt dan even tot leven. Je kunt naar de shows of iets kopen bij de 101 souvenirwinkels en natuurlijk de juweliers. Ook een kerstwinkel met Santa Claus bezocht.
Er viel wat motregen tijdens het wandelen en we hebben ons verbaasd over de krotten waar de mensen in wonen. Heel veel oude troep rondom het huis. De prijzen lagen zo rond de $ 239.000 voor een houten barak.
Tegen lunchtijd naar de boot, om een gratis buffet te verorberen (Hollanders…) Na de heerlijke lunch weer even het stadje in. Het regent nu wat harder dus we hadden het al snel gezien.
Voorop het binnen dek kun je heerlijk van het uitzicht genieten. Daar hebben we een uur gezeten, gezellig kletsen met andere mensen. We waren nog maar net vertrokken en de lucht trok open. Wederom heerlijk gegeten en een show gezien. Het is het elke keer net niet, maar een leuk tijdverdrijf.
We zijn weer op open water en de zee wordt ruwer. Om 22.00 uur mocht je foto’s maken van het enorm grote chocolade buffet, en dat was heel leuk om te doen.
Een half uur later werd het buffet opgevreten door de honderden gasten.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


dinsdag 22 mei 2012
Onze laatste vaardag. Nog steeds een ruwe zee en dat merken Peter en ik wel. Ach, een grote schoonmaak in het menselijk lichaam is soms niet verkeerd. Gelukkig, na 2 uur buiten op het dek, met 2 dekens, kwamen we in rustiger vaarwater. Ik heb nog wat kunnen lunchen maar Peter wilde alleen een bak koffie met een sigaretje.
We varen tot morgenvroeg 07.00 uur en dan is de cruise ten einde. We kunnen nu al zeggen dat we een geweldige ervaring rijker zijn. En, wat nog mooier is: de vakantie gaat nog verder.
Voor nu, het verslag van de cruise en hopelijk hebben we de komende dagen meer internet.

Dikke kus van ons.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op