6 juni, Olympische omgeving

Onze laatste dag in Whistler. Vandaag gaan we richting de Olympische springschans.
We mogen gelukkig weer die mooie route rijden waar we alle beren hadden gezien. Niet verwacht dat we op dit tijdstip, 12.00 uur, een beer zouden zien.
Maar wij zijn bofkonten en zien een bruine beer. Misschien dezelfde als van de week maar dat maakt ons niet uit. Genieten dus van dit bijzonder gevoel.
Het Olympisch dorp is niet vrij van entree. $ 10pp. Voetgangers zijn gratis, je raad het al.
De paden zijn nog besneeuwd maar de autoweg loopt prima. We vonden het allebei een bijzonder iets om voor die grote springschans te staan.
Je moet echt wel lef hebben om daar van af te springen. Ook een heel klein stukje gewandeld op het parcours van de biatlon.

Op een parkeerplaats vlakbij een kopje koffie gemaakt. Een waterval, Alexander Falls, lag ernaast dus daar ook nog even geweest. Daarna wilden we naar de volgende parkeerplaats rijden, want daar was laatst een beer. Als we net wegrijden zien we daar de volgende beer!!
We eten nog een ijsje (drumstick van Nestle, heerlijk) en gaan richting benzinepomp.

Onderweg zagen we het bord van Whistler Bungeejump. Oh ja, ook leuk om te kijken. Zo gezegd zo gedaan want we hebben de tijd aan onszelf. Een mooie omgeving en als we daar aankomen springt er iemand. Dan gaan we uiteindelijk tanken en terug naar camping. We luisteren momenteel naar de uitzending van Alpe d’Huzes. Vanuit Canada wensen wij iedereen succes daar!

Misschien is dit ons laatste verslag vanuit Canada omdat we niet weten of er internet is op de camping in Vancouver.
Wij kunnen in ieder geval terugkijken op een geweldige vakantie, twee zelfs.
Dat we Elly en Ron hebben ontmoet vonden we ook heel bijzonder en we weten dat zij hetzelfde hebben ervaren. Bij deze zijn jullie uitgenodigd, als je ooit naar Nederland komt.
Zaterdagochtend om 11.45 uur zetten we weer voet op Nederlandse bodem. Kan Peter nog mooi de oranje vlaggen buiten ophangen…

Groetjes allemaal en tot gauw, Jacqueline en Peter.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op