Mt Ventoux, wandelen voor een goed doel.

Via neef Rocco kwam ik in aanraking met de Stichting Lotgenoten. Zij organiseren elk jaar een tocht op de Mt. Ventoux. De keuze is dan aan jou om die 21 km hard te lopen, te wandelen of te fietsen. De moeilijkheid zit hem in de stijging. Constant omhoog met soms percentages van 9, 11 of meer.

Dit evenement sprak me enorm aan. Dus besloot ik dit jaar (2018) mee te gaan, 21 km die kale berg op. Je zit in de bus met mensen die allemaal hetzelfde doel hebben en dat schept gelijk een band. De hele organisatie had het goed voor elkaar. Van busreis tot verblijf en ook op de dag zelf. Het ontbreekt je aan niks, een soort all-in mini vakantie met één doel: die berg op!

Op de site lees je er verder alles over deze stichting. www.delotgenoten.nl

Om me voor te bereiden op de wandeltocht had ik niet veel mogelijkheden. De laatste weken gewoon wat extra gelopen. Ik dacht: al moet ik op mijn knieën… boven zal ik komen!

De tocht was mede door het weer en organisatie goed verlopen. Ondanks dat we een gezellige groep hadden, loop je toch je eigen tempo. Gelukkig liep ik niet altijd alleen. Ervaringen worden gedeeld en je vindt en geeft een luisterend oor. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die te maken heeft met kanker. Onderweg kreeg ik lieve aanmoedigingsappjes van familie, vrienden en collega’s. Ook had ik de fotocamera bij me en wilde rustmomentjes inlassen door te fotograferen. Die combi werkte niet helemaal, toch blij dat ik wat foto’s heb genomen. Ook foto’s gemaakt de telefoon.
De organisatie kwam onderweg regelmatig langs om te checken en jou evt. te voorzien van water of fruit.

Op het moment dat je, ik na 7 uur, bovenkomt en de groep je aanmoedigt om de laatste stappen te zetten komt er een ontlading! Wat is dit een prachtig gevoel, de uitdaging gehaald… trots op mezelf…

De lekkerste beloning hierna was een heerlijk zakje chips…

Liefs Jacqueline

klik hier om alle foto’s van dit avontuur te bekijken.