Menu Sluiten

1 december 2017, Curio Bay dag 1

Vanochtend lekker aangekeuteld en vertrokken richting Invercargill voor de noodzakelijke boodschappen.
Toen zijn we op bezoek geweest bij een sloperij. Sloperij? Ja, een vrouw met Nederlandse roots heeft een man die een sloperij heeft en zij verzamelde alle oude prullaria. Uiteindelijk heeft ze een heel dorpje verzameld. Geweldig om te zien deze Demolitian World. Urbexen in Nieuw Zeeland.
Daarna, met natuurlijk een korte lunchstop, richting onze eindbestemming voor vandaag. Hiervoor komen we langs Waipapa. Een vuurtoren met een mooi uitzicht.

Dan door naar Curio Bay. Hier zijn we in 2015 ook geweest maar het is hier uitzonderlijk mooi, vandaar dat we het nog een keer doen. De thermometer werkt ook vandaag weer heerlijk mee. Direct na aankomst gaat mevrouw het water in. Ze wordt hierbij, zoals verwacht, begeleid door een tiental Hectors dolfijnen. Die beesten zijn nu op zoek naar watjes, want morgen zal ze weer wel gaan zwemmen.

Dan gaan we op zoek naar de pinguïns. Vorige keer hadden we al gezien hoe ze hun kleintjes te eten geven. Nu zijn ze nog maar net uit het ei en is er wat frequenter zicht op deze beestjes. Helaas, nu ff niet. Dan maar even naar de camper, want eten hadden we onszelf nog geen tijd voor gegund. Muts gaat, met nog de laatste hap in haar mond, al weer terug naar de pinguïns. Ook bij het tweede bezoek laten ze zich niet zien. Volgens de ranger zijn er nog maar een stuk of 5 die hier nestelen. Morgenvroeg om een uur of half zeven weer een kans….

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

2 reacties

  1. Paula Schravesande

    Zo, weer even de laatste verslagen gelezen en de foto’s bekeken.
    Wat een bijzonder mooi en geweldig land is het toch waar jullie zitten. Echt genieten van hou jullie het verwoorden en in beeld brengen, prachtig gewoon.
    Geniet er nog maar volop van , dan genieten wij mee.
    Liefs Paula

Reacties zijn gesloten.