Menu Sluiten

11 december 2017, Tekapo naar Akaroa

WOW, die kan ik ook weer in mijn rugzakje stoppen. Een bijzonder heldere nacht op Mt. John. Ik werd om 01.30 uur opgehaald en het avontuur kon beginnen. Extra jas en lampjes met rood licht werden uitgedeeld. Ook de bus moest het laatste stukje zonder licht rijden. Wit licht is op Mt. John uit den boze.

Daar aangekomen vertelde 4 bekwame gidsen met passie alles over de sterrenhemel die we zien. Met een laserstraal wees de gids de sterren aan. Het zuiderkruis had ik zelf ook al gevonden maar het omgekeerde steelpannetje had ik nog niet ontdekt, maar vond ik wel grappig. We mochten door meerdere telescopen kijken. De Earth and Sky telescoop vond ik bijzonder.

Je mocht ook je camera afgeven zodat de gids hiermee foto’s kon maken. Ik had mijn camera ook afgegeven. Foto 2, 3, en 4 zijn door de gids gemaakt.

Om 04.15 weer op de camping en met veel enthousiasme geef ik verslag aan Peter. Dan lekker slapen.

De volgende ochtend rijden we om 10.00 uur richting Akaroa. De temperatuur stijgt en rijden we de scenic route 72. Deze route is rustig maar beslist niet mooier dan de SH1

In Akaroa boeken we voor de laatste drie nachten met de camper. We krijgen een plaats toegewezen met zeezicht. Ook heeft de camping een zwembad en met 30 graden maak ik daar gelijk even gebruik van.

Eten doen we in het stadje.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

8 reacties

 1. anita

  Weer mooie foto’s hoor. Nou de laatste daagjes zijn aangebroken. Geniet er nog van xxx
  Groetjes vanuit een wit Eindhoven

 2. Jos en Annelies Bink

  hallo alletwee,

  Wat een mooie ervaring weer in de laatste periode van jullie reis! geniet nog even van dat prachtige land .
  De fotos zijn bijzonder goed
  .
  Sneeuwgroet van ons ,Jos en Annelies.

Reacties zijn gesloten.