Menu Sluiten

16 februari, Kaikoura dag 1

Ik ben op het moment heel enthousiast wat deze dag ons gebracht heeft. Maar ik zal bij het begin beginnen.

We werden wakker met een stralende zon! Nadat we de camping hadden verlaten hebben we 700 meter gereden voor de eerste stop. Koffie, voordat ik, Jacqueline, Hanmer Springs Thermal Pools binnentreed. Peter heeft geen zin en blijft op de parkeerplaats met een boek achter. Ik heb daar 2 uur lekker in de zon, gerelaxed in thermische pools van 33 tot 40 graden. Van een vriendelijke medewerker mocht ik 1 gratis van de trechter-glijbaan. Gillen en lachen natuurlijk. Het was heerlijk.

Bij terugkomst bij de camper zijn we richting Kaikoura gegaan. We namen de toeristische route en die was bij een strak blauwe lucht de moeite waard. Onderweg hebben we de lama’s live gezien. Grappige beesten.

Onderweg naar Kaikoura hadden we al bedacht om walvissen te gaan kijken, maar dat het vandaag zou gebeuren was een geluk.
We werden eerst op de reservelijst gezet en om 15.45 uur hoorden we dat me meekonden. Het weer was perfect, dachten we… veel wind en je zou weleens zeeziek kunnen worden.
Uit een eerder verslag hebben jullie kunnen lezen dat Peter geen zeebenen heeft, en dus vandaag ook niet. De details zal ik jullie besparen (want Peter heeft alleen de binnenkant van een k.zakje gezien) en alleen laten lezen wat ik heb gezien.

En dat was SUPER GEWELDIG!!

Vier, ja vier walvissen heb ik gezien. Eerst eentje, daarna weer varen en toen de tweede. Geweldig, 2 walvissen gezien en heb ze op de foto en film.
Op de terugweg werden er nog twee gespot en de firma Whale Watch ging erop af. Nog meer SUPER, 2 walvissen tegelijk. Als ze spuiten is dat mooi om te zien maar als ze duiken en je ziet de staart is dat nog mooier. Gelukkig heb ik 1 staart kunnen vastleggen. Natuurlijk heb ik ze alle 4 op video (kan Peter ze ook zien).
Ik kan niet beschrijven hoe mooi dit is.

Het waren voor Peter dure kotszakjes maar voor mij een onbetaalbare ervaring.

Overmorgen staat nog zwemmen met dolfijnen op de agenda. Morgen halen we een pil tegen zeeziekte. Dit mag ook Peter niet missen!

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

3 reacties

 1. Nichtje Anne

  Ooooh…klinkt geweldig zeg… Wel jammer voor Peter, hopelijk helpen de pilletjes een beetje.

  En met dolfijnen zwemmen, jeetje zeg, veel plezier alvast!

  Liefs,
  Anne

 2. mariss

  Wauw wat geweldig weer! wil die filmpjes zeker zin. Nou pa hoop voor je dat dolfijnen wel kan zien. Dikke kus xxx

Reacties zijn gesloten.