Menu Sluiten

18 en 19 januari, Waipoua kauri forest en Coromandel

18 januari, Waipoua Kauri Forest
Om 10.00 uur rijden we weer. Het zou een regenachtige dag worden maar gelukkig viel dat reuze mee.

De bedoeling was dat we de snelweg zouden nemen maar de navigatie leidde ons, nadat we van de veerboot afkwamen, binnendoor. Ach, we laten ons verrassen. De verrassing werd een gravelweg van wel 80 km!

Het uitzicht (o.a. Mahoe Forest) was wederom geweldig. Ons favoriete plekje in Oostenrijk is de Eggeralm en het leek wel alsof we 80 km. Eggeralm reden. We deden er dus wel wat langer over want we konden meestal niet harder dan 30 km per uur. Peter vond het heerlijk rijden, voor ons beiden dus een uitkomst.
Onderweg voor een schapenboer moeten stoppen en hij bood ons koffie of thee aan. Wij bedankte hem, “Yeah you wanne move on, oke”.

Om 13.30 uur kwamen we op de Kauri Coast camping aan. We hadden wel een bakkie verdiend.
Daarna, 5 km verder, het Waipoua Kauri Forest bewandeld. Daar staan Kauri Trees van wel 1200 jaar oud. Gigantische dikke hoge bomen. Jammer dat de wandeling maar kort was.
In Dargville even boodschappen gedaan en op de camping lekker gekookt. Ook de was is weer gedaan.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

19 januari, Coromandel
Vandaag vroeg vertrokken want we wilden veel kilometers rijden. En dat hebben we: 438 km. Tegen half 12 kwam de zon door.
Om 13.15 uur reden we Auckland weer voorbij. Lunchen bij dat “hoge gebouw”.
Omdat het rijden goed gaat gaan we gelijk door naar de Coramandel. Onderweg een watertuin bezocht maar die viel een beetje tegen. Wel hadden ze mooie eendjes, leuk voor Jacqueline. Onze weg (route 25) werd een beloning! Het uitzicht was echt magnifiek. Om 18.15 uur op de camping met zeezicht.

Even wat over de campings hier. Wij rijden op de “Top 10 holiday park” campings en die hebben allemaal een grote keuken met TV. Ook buiten staat de BBQ/grill klaar voor gebruik. Helaas geen eettentjes, en die hadden we vanavond graag gehad. Het werd dus een gebakken ei.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

6 reacties

 1. mariss

  Hey pa en ma, joepi weer een verhaaltje! ik ben jalours zou ook wel op de eggeralm willen zijn! Mis jullie hou van jullie en spreek jullie snel! dikke kus knuffel mij

 2. Peter&Marijke

  Hoi Peter&Jacqueline, wij kunnen jullie reis mooi volgen vanuit koud en regenachtig Breda. Wat een prachtige vergezichten. Vooral foto’s erbij blijven plakken, dan is “t voor ons allemaal nog echter te volgen. Blijf vooral samen genieten en lieve groeten van Peter&Marijke Piederiet.

 3. Anneke

  Nou jullie boffen, verrassing op verrassing. Hoewel het hier nu ook met “bijna” zeezicht is, want de hele stoep staat blank! Veel plezier en leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven.

 4. Ria en Ger

  Ja net zoals Mariska zegt, we zijn jaloers, maar het is jullie erg gegund. Leuk dat we mee mogen genieten.
  Liefs.

 5. anita

  leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben. even voetbal nieuws nac bekert door. veel plzezier nog

Reacties zijn gesloten.