Menu Sluiten

2 februari, Franz Josef

We hebben uitgeslapen tot 9 uur. Het regent en we weten nog niet wat deze dag ons zal brengen. Op de planning staat: Arthur’s Pass National Park.

Na de boodschappen gaan we ook die richting op. Al gauw verschijnen er twee vingers: koffietijd. Om 11.30 uur rijden we het park in en de regen valt er met bakken uit. Maar je moet de dingen van de positieve kant bekijken, want als er veel regen valt dan heb je veel watervallen. En die hebben we gezien, 63 stuks. Een paar hele grote en de rest zoals je op de foto ziet.

Ondanks de regen is de natuur heel mooi. We stoppen af en toe om vlug wat te filmen (Jacqueline mocht weer nat worden en Peter zegt dan: “ik breng jou naar al die mooie plekken”). Op een parkeerplaats waren er Kea’s (vogel) en die waren echt brutaal. Ze sprongen op je auto en beten overal in.

Niet gedacht maar wel gehoopt klaart het weer op. We zien een prachtige omgeving in de zon (Waimakariri river). We hebben inmiddels zo’n 116 km in het park gereden en vonden dit een mooi eindpunt.

Terug richting Greymouth blijft het kwakkelen met het weer en we besluiten door te rijden naar de volgende camping, Franz Josef. We zien de toppen al van ver in een strak blauwe lucht. Kicken… Op Highway 6, Glacier Highway rijden we door een bush en dan weer door een natuurreservaat met links van ons de Zuidelijke Alpen. Nieuw Zeeland blijft je verrassen zullen we maar zeggen.

Net voor de camping hebben we een prachtig, vrijwel wolkenloos, uitzicht op de berg Franz Josef. Foto’s en filmen maar. Dit hadden we vanmorgen in de stromende regen niet kunnen bedenken.

Bij de reservering voor de overnachting vroeg de receptionist of we belangstelling hadden naar een helicoptervlucht over Franz Josef, Mt. Cook en Fox Glacier. Ja, daar hadden we wel oren naar. Hij zou kijken of we vanavond nog konden want het weer was nu perfect. Helaas, alles vol. Nou, dat was achteraf niet helaas, want ook hier kan het weer binnen een uur omslaan. En inderdaad een uur verder was het uitzicht op de Franz Josef: nul.

We hebben wat speling met de tijd en dat komt nu goed van pas. Dat we de vlucht willen maken staat vast, of het weer ons gegund is… afwachten.

Geniet van de foto’s en zie wat voor verschillende natuurelementen dit prachtig land heeft, Ook mag je een voorstelling maken van ons, in de camper, met dit uitzicht… (foto camperuitzicht)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

3 reacties

 1. mariss

  Heeey wat gaaf zo’n helicoptervlucht ik hoop voor jullie dat het weer mee zit love you mis jullie!!! dikke kus

 2. jolanda

  Echt helemaal te gek zeg, wat een mooie reis,en wat een mooie foto’s.
  Fijn dat jullie zo genieten,wij zullen wel werken hoor.Gr Jolanda v.d.P.

 3. Johan en Betsy

  Schitterend, om jaloers op te zijn.
  Prachtige foto’s, zo genieten wij ook mee.

Reacties zijn gesloten.