Menu Sluiten

20 februari, Whitianga dag 1

Gisteren hadden we geen verslag omdat we het bericht kregen dat een mooi mens, (o)ma van Gennip, was overleden.

Die dag gingen we met een dieseltreintje, Waikino Goldfields Railway, een rondje rijden. We waren vroeg omdat we niet wisten of we wel mee konden. De aardige mevrouw achter het loketje zei dat we, als we hun veiligheidsjasjes aandeden, overal foto’s en film mochten maken. Nou, dat was aardig. In de loods stonden wat oude treinen. Speciaal voor Armand wat extra foto’s gemaakt.

De rit van 7 km. was niet zo spannend. Het was goed weer en je kon buiten staan. In het volgende dorpje had je net genoeg tijd voor een lunch… en die was lekker. We zijn helemaal gek op de “pies” hier.

Toen we weer in de trein wilde stappen voor de terugweg werd Peter aangesproken door de machinist. Hij mocht wel bij de machinist zitten… nou dat was helemaal vriendelijk. Ik mocht ook nog maar bedankte vriendelijk en zei: “no thanks, you guys have a great time!”

Achteraf was Peter er niet zo blij mee, de machinist was niet te verstaan en flinke herrie in de locomotief. Na deze tocht gingen we naar Karangahake voor 2 kleine wandelingen. De ene tocht was een kloof, prachtig! En de andere een historische wandeling over een goudmijn.

Vandaag zijn we een bekende weg ingeslagen, route 25. Een prachtig landschap, de Coromondel, gaan we de komende dagen van genieten. Aan het weer ligt het niet.
Na aankomst op camping Hot Water Beach gelijk door naar de Cathedral Cove. Een mooie wandeling van 45 minuten brengt ons naar een echt geweldig mooi strand!! De grot en de omgeving zijn geweldig. Heel de middag daar gebleven en op de camping lekkere lekkerbekjes op.

Geniet van de foto’s, wij doen dat zeker.

Liefs Jacqueline en Peter.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

8 reacties

 1. Anita Brugel

  Wat gaat ie graven? Toch geen zandkasteel. Vanavond gezellig naar Gooise vrouwen 2. Ook hier is het weleens leuk. Haha. Have Fin gr xxx

 2. Jacqueline vanuit NZ

  Leuk Anita, dat je een gezellige avond had.
  Geen zandkasteel, geen luchtkasteel maar een spa (hot pool) voor mij. Lees het allemaal in het volgende verslag. Prettig weekend xx

 3. Patricia

  Hoi buurtjes
  “Eindelijk een reactie van nummertje 2 ” hoor ik jullie denken….
  Maar ik volg jullie op de voet

 4. Johan en Betsy

  Hallo buurtjes, wat een leuke foto’s en prachtige verhalen. We zijn er ook bij lijkt het wel! We zien Auckland al in zicht dus geniet dubbel deze dagen he. Zien op ’t nieuws dat de zee erg ruw is, harde storm, maar hoop dat jullie de Brunelle toch nog in ’t verzier krijgen en dat hij leuk eindigd. Geniet nog en alvast een goede terugreis. Lieve groet Johan en Betsy.

Reacties zijn gesloten.