Menu Sluiten

21, 22, 23 en 24 januari, New Haven, Curio Bay, Wanaka

woensdag 21 januari Newhaven

Vanochtend vertrokken vanuit Dunedin. Op naar Nugget Point. Hier is een heleboel wildlife te zien.

We waren hier al eerder, maar nu hebben we een andere camera bij ons en het weer is nu geweldig!. Wat kan de natuur toch overweldigend prachtig zijn. Zeehonden, zeeleeuwen en natuurlijk heel veel vogels. Ook de weg ernaar toe is schitterend.

Na 175 foto’s gaan we weer naar beneden. Op naar New Haven. Deze kleine camping aan Surat Bay verrastte ons de vorige keer door de zeeleeuwen welke hier op het strand liggen. Ook deze keer worden we zeker niet teleurgesteld.

Na het eten en een bakkie gaat Jacqueline nog een keer terug naar het strand. Ook nu weer / nog volop zeeleeuwen.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

donderdag 22 januari Curio Bay

Vanuit Surat Bay naar de Purakaunui Falls. De waterval valt ons tegen maar de boswandeling er naar toe is mooi.

We zien de eerste boomvarens weer, wij houden van deze plant. Via de prachtige scenic route vervolgen we langs de Florence Hill Lookout naar Curio Bay.

Onderweg zien we zwarte zwanen (helaas kunnen we niet overal stoppen… anders komen we nooit in Auckland aan), roofvogels, koeien en duizenden, duizenden schapen.
De camping zelf is zeer matig, maar de omgeving is zo overweldigend mooi dat we besluiten een extra dag hier te blijven. Dolfijnen, pinguïns, zeehonden, en een hele ruige kust.

Gisteren had Peter zijn hoofd flink verbrand met als gevolg dat hij een pet moet hebben. In deze omgeving waar we nu zijn, zijn we geen petje tegen gekomen… alleen bij een vriendelijke mijnheer op zijn hoofd. Jacqueline vroeg of hij petjes verkocht. Nee, deze had hij op het Noordereiland gekocht maar hij mocht hem wel hebben. Dat was aardig van hem, nu loopt Peter met zijn pet en kan hij toch nog mee naar buiten.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

vrijdag 23 januari Curio Bay

Vandaag hoeven we eens niet voor 10 uur van de camping af te zijn. Ik schreef gisteren dat de camping zeer matig was, maar dan bedoel ik alleen het sanitair (zie foto). Verder is het een van de mooiste campings waar we ooit stonden. De natuur er omheen is zo verschrikkelijk mooi, is haast niet te beschrijven. Aan alle kanten zee en fantastische uitzichten.

Jacqueline besloot vanochtend wat te gaan zwemmen. Ligt ze ineens zomaar tussen een paar Hectordolfijnen! Dag kan niet meer stuk natuurlijk.
Vanmiddag een wandeling gemaakt door het Catlins Rainforest en vervolgens rond de camping een foto/videoronde gemaakt.

Na het eten gaan we nog een keer pinguïns kijken. Die 200 meter lopen kunnen we nog wel opbrengen….
Het is 22:08 wanneer we “thuiskomen”. We hebben vanavond 11 pinguïns gezien en 2 kuikens.
Op 20 meter afstand een pinguïn zijn 2 kuikens eten zien geven? Wij waren erbij!!! Als dat niet kicken is.

Morgen verlaten we de zuidpunt van dit land een gaan een klein stukje (300km) noordelijker richting Wanaka of Cromwell. We zien wel.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

Zaterdag 24 januari Wanaka

We gaan Curio Bay achterlaten met nog een laatste blik op de Hector dolfijnen. We vervolgen de scenic-route via Teviot valley (heuvelachtig) naar Lake Wanaka. Wederom een prachtige route en we stoppen rond de klok van 13.00 uur even voor een boterham met gebakken eieren.
Het gebied rond Alexandra (niet de klarinettiste van de DHN)(country-achtig) is ook mooi en een temperatuur die oploopt naar 32 graden maakt het plaatje compleet.

Aangekomen bij Wanaka zet Peter Jacqueline bij Lake Wanaka af om te gaan zwemmen. Hij gaat de camping bespreken en de rest van de middag brengen we door aan het meer.

Ook eten we daar en op de camping hebben we weer internet. Skypen met de familie en natuurlijk even het verslag erop. We zijn er weer…

Hoe gaat het met jullie?

ps.
Als je dit verslag snel opent nadat je bericht hebt gehad kan het zijn dat nog niet alle foto’s er op staan.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

11 reacties

 1. Mariska

  WAUW en nog eens WAUW! had al een klein voorproefje gehoord van het verslag maar wat gaaf wat jullie allemaal mee maken! nog even op de foto’s wachten… Geniet van al die cadeautjes 😉 dikke kussen van ons

 2. Mariska

  De foto’s zijn er! Gaaf hoor. Kan niet wachten op al jullie foto’s als jullie thuis zijn. Slaap lekker alvast love you xx

 3. Ma

  Love you to….

  Nou Mariska, ik heb er genoeg! Het is al heel moeilijk om een keuze te maken. Xx

 4. Ger

  Geweldig verslag.van de afgelopen dagen. We misten jullie al. Schitterende foto’s, mooie natuur. Hier heeft het vannacht gesneeuwd, niet zoveel maar het ligt er nog steeds. Mooi om te zien, maar kan niet tippen aan jullie allemaal voorgeschoteld krijgen. Geniet maar lekker verder. Ik ff sneeuw ruimen, moet toch ook gebeuren.

 5. Joseeke

  Wow, die foto’s prachtig !! En die van jullie saampjes…zo lief !! Geniet er van. ik geniet van jullie verslagen, heel leuk om te lezen !!

 6. Ria

  Waauw, wat een mooi verslag met foto,s, heerlijk om met sneeuw hier buiten jullie temperatuur te lezen. Krijg het er spontaan warm van, tot gauw. Xxx

 7. Anita Brugel

  Vond het al stil aan de overkant, maar het was weer de moeite waard. Sneeuw weer verdwenen. Leuk verslag en mooie foto”s. Gr weer

 8. lenie

  Wat een heerlijk verslag en super mooie foto’s van jullie reis!
  Groetjes en ga zo door 🙂

Reacties zijn gesloten.