Menu Sluiten

22 januari, Rotorua dag 1

KIA ORA!

Vandaag vanuit Papamoa naar Rotorua, de Whakarewarewa Thermal Reserve.
Onderweg komen we langs Te Puke. Stad van de Kiwi. Langs de weg enorm veel hoge hagen en daarachter zien we de kiwi-plantage’s.
We hebben geluk met het weer. Geen zon maar ook geen regen. De temperatuur blijft goed en zeker in zo’n geiser gebied. Het waren zeker geen bloementjes die we roken, meer rotte eieren. 12.15 uur begon de Maori-show, het binnenhalen van de gasten. Dit stukje show was voor ons lang genoeg.

Het was een heel apart gezicht die modder poelen en stoom uit de grond. De grootste geiser van NZ, de Pohutu, aanschouwd. In het restaurant een heerlijk broodje op en vervolgens nog een half uur rondgelopen Toen begon het te regenen. Als souvenir een shirt voor Peter en zaadjes van de Silver Fern (boomvaren) meegenomen.

Op de camping, Rotorua Holiday Park, hebben ze een hot pool en daar heeft Jacqueline vanmiddag even van genoten. Het blijft regenen, helaas geen weer om de stad in te gaan. Je merkt dat de vakanties hier ten einde lopen.

Alleen campers arriveren hier vandaag. Peter gaat onvermoeid door met zijn “spider solitaire” terwijl de grill warm wordt voor ons avondmaaltijd: een varkenslapje met brood. Na het eten de route uitstippelen voor de komende dagen. U hoort nog van ons. Vanuit Nieuw Zeeland doen wij iedereen de hartelijke groeten! En Wies, fijn hé, zo’n volgzame hond?

’s Avonds nog vuurwerk gezien (chinees nieuwjaar), jammer van de regen. Echt het regende heel de nacht keihard door.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

2 reacties

  1. ineke

    hoi Peet en Jacqueline,
    vol spanning volg ik jullie elke dag weer !!!! Héél leuk om te zien, waar jullie elke dag opnieuw van lopen te genieten ! Nog veel plezier ! grtjs en xje

Reacties zijn gesloten.