Menu Sluiten

23 en 24 juni 2022, Henningsvær

Nou, 23 juni zijn we gauw klaar mee:

Regen en veel wind. Binnenzitten. Klaar.

Over de dag 24 juni kunnen we gelukkig iets meer vertellen.

We rijden de E10 op, de Kong Olav’s veg. De beroemde weg door de Lofoten, 382km lang. We hadden bedacht om te gaan tot Henningsvær. Op zoek naar de stokvis. 

De route is prachtig, we genieten enorm van het samenzijn in de camper. Rijdend door de prachtige natuur. Wat een rijkdom! 

Voor het dorp kunnen we onze camper goed parkeren en lopen te voet naar het stadje. Een kleine tocht van 2 km. Niet heel gemakkelijk lopen want er is geen voetpad.

Voor we de eerste brug over willen gaan staan de stokvissen en de schelvissen te drogen aan de stokken. Het stinkt enorm maar wel een herkenbaar plaatje voor hier. Mazzel dat we ze nog zien hangen en er een foto van kunnen maken want ze waren na 3,5 maand drogen klaar om eraf gehaald te worden. In heel het dorp is geen stok- of schelvis meer te zien.

Het is miezerig weer en de wolken hangen laag. Helaas zien we dus niet die mooie berg achter de Noorse  huizen. We lopen door het stadje, een echt vissersdorpje. Weinig toeristen, heerlijk.

Rond de klok van vier uur lopen we terug naar de camper, we overnachten hier op de parkeerplaats. Vispasta staat op het menu. Ik kook en ondertussen ziet Peter iets leuk op internet. “Iets voor jou Jacqueline!” Ik vind het super en Peter heeft voor ons beiden geboekt. Spannend. Tot morgen?

(Om te reageren hoef je alleen je naam te vullen…. en je reactie natuurlijk)

(klik op een foto voor een grotere weergave)

4 reacties

  1. De Bokkies

    Ik wilde jullie alle twee een antwoord geven, vandaar de dubbele reactie🙈🙈🙈🙈 oeps

Reacties zijn gesloten.