Menu Sluiten

24 februari, Christchurch dag 4

Nieuw-Zeeland

De dag dat we de camper inleveren. We zijn blij dat we naar huis kunnen. Het is mooi geweest, we kunnen teugkijken op een geweldige vakantie! We hebben onze droomreis verwezenlijkt.

Vanmorgen nog een naschok van 4,4 gehad. Er zijn meerdere naschokken maar die voelen meer als een deining. Gisteren waren er 77 naschokken en vandaag al 45. Zijn we bang? Nee, je raakt er aan gewend en je weet dat het op de camping veilig is.
We boden Nederlanders op de camping koffie aan. De vrouw vertelde haar ervaring en was blij dat het er even kon. Een ander stel boden we ook koffie aan en hij, Dennis wilde wel. Hij was zelfs benaderd door Hart van Nederland. Ze hadden hem gevonden via zijn weblog. Hun verhaal was gelukkig goed afgelopen want zij was net het CTV-building uit voordat het instortte. Nu liggen daar nog 120 mensen onder het puin.

’s Middags even een rondje gelopen. De camping hadden we wel gezien…
Raar, van de ene kant wil je toch iets zien maar je voelt jezelf al gauw een ramptoerist. Hoe dichter je bij het centrum kwam hoe meer modder (liquification) je in de straten zag. Alle bewoners waren flink de rotzooi aan het ruimen. Aan lokale bevolking gevraagd waarom er zoveel mensen hun benzinetank willen vullen. Ze zeiden dat het een soort paniek reactie is. Als er iets gebeurt willen ze zo snel mogelijk de stad uit.

Het dodental in inmiddels opgelopen tot 98 en dat zullen er wel meer worden want 226 worden er nog vermist. Ook zien we steeds meer beelden op de tv. Vooral Sumner maakt op ons grote indruk. Daar waar we hadden gereden, en zo van hebben genoten, was de volgende dag een rampgebied.

Tegen 14.00 uur de camper ingeleverd. Ze vertelde ons daar dat we 6.662 km gereden hadden. Verder geen schade aan de camper maar ze konden wel ruiken dat we gerookt hadden Een boete van 75 euro. Dure sigaretjes zou je denken, maar wij hebben dat ervoor over.

Vanavond eten gehaald bij fish en chips. Lekkerbekjes en friet. In onze mooie kamer op de camping opgegeten. Buiten koffie en een man uit Christchurch kwam even langs, moest zelf zijn verhaal even kwijt. Ook die hebben we koffie aangeboden. Had zijn huis verloren. Het minste wat je dan kan doen is luisteren.

Wij beseffen dat dit ons laatste verslag is vanuit Nieuw Zeeland. Het is mooi geweest en zijn blij om de kinderen weer te kunnen knuffelen, andersom ook denken we. Zoals we al eerder schreven; onze droomreis is uitgekomen.

We denken maar niet aan Christchurch. Een goede reden om deze stad ooit nog eens te zien…
We brengen vele mooie herinneringen mee naar huis en hopelijk kunnen we die gauw met jullie delen.

Alvast bedankt voor het volgen van ons, hier in Nieuw Zeeland. Ons laatste verslag komt vanuit het Ettense.

Liefs Jacqueline en Peter.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

13 reacties

 1. Fransje de Visser

  Hoi vakantiegangers (te laat!) Via, via kon ik jullie verslagen lezen. Leuk om dit allemaal te delen. Minder leuk hoe het afgelopen is, maar gelukkig zijn jullie er heelhuids uitgekomen. tot gauw in NL!

 2. Sandra

  Nu begint pas het gevoel dat ik jullie gemist heb en best wel naar verlang om jullie weer te zien. Geniet van de laatste nacht in New-Zeeland.
  tot zaterdag. xxx

 3. Willeke

  Dat jullie weer naar huis verlangen is een teken dat het genoeg is geweest. Zeker met zo’n vreselijke gebeurtenis aan het einde, besef je: oost/west/thuis best! Goede reis. xx

 4. Peter & Marjoleine

  Het was geweldig mooi om jullie zo te kunnen/mogen volgen. Zo hebben we al een geweldige indruk meegekregen.
  De verhalen zullen te zijner tijd wel volgen. Heb een goede vlucht en een veilige, gezellige thuiskomst. tot gauw gr Peter & Marjoleine Killaars

 5. Hannie Braakman

  Nu pas alles kunnen lezen/bekijken. Wat een geweldige reis hebben jullie gehad in mooi N-Z en wat zijn we weer blij dat jullie veilig thuis zijn!

Reacties zijn gesloten.