Menu Sluiten

26 januari, naar Franz Josef

Onze dag zit er alweer bijna op. Een dag van hele mooie luchten omdat de zon niet te zien is. Dat is niet zo erg want we willen vandaag kilometers gaan maken. Een rit van ongeveer 250 km. Als eerste rijden naar een uitkijkpunt die we 4 jaar geleden beleefde als een hoogtepunt. “The Neck”. Het blijft nu een herinnering bij die reis. Dat heeft ook wel iets.

Na 30 km stond een boswandeling op de planning. Kort maar krachtig. Je stapt uit je camper, loopt 100 meter en je loopt een hele andere wereld in. We lopen door een orkest van duizenden krekels en tientallen vogels. De Tui (een NZ vogel) maakt met haar bijzondere geluid ons filmpje compleet.

De Haast Pass is weer een genot om door te rijden, een groot park. Als we langs de Westkust komen gaat onze harten weer kloppen. Bij de Knight’s Point even gestopt en gefotografeerd. De kust heeft iets magisch, jammer van de zandvlooien. Jacqueline vloog de camper in toen we wederom stopten op een mooi plekkie. Helemaal bekleed toch een foto kunnen maken. De zon breekt door.

Dan komen we aan op de camping bij de Franz Josef Gletsjer, boeken een nacht en vragen of er plek is voor een heli-hike vlucht. De jongen aan de andere kant van de balie zei dat er morgen geen plek was… overmorgen ook niet… uh??? Hoe kan dat? Hij adviseerde ons om in het dorp even goed na te vragen.

Zo gezegd, zo gedaan… er was genoeg plek!!! YES we hebben een date. Morgen om 08.30 uur (als het weer meezit) gaan we met een helikopter naar de Franz Josef Gletsjer en worden daar afgezet waar we een 2 uur durende tocht gaan maken. Vervolgens worden we weer met de helikopter opgehaald.

We hebben er zin in!!

Hopelijk kunnen we morgen mooie herinneringen met jullie delen.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

5 reacties

 1. Mariska

  Jammer van die zandvlooien maar hoe geweldig als die heli hike gaat gebeuren!! We wachten vol smart weer op jullie verslag!
  Xx Mirthe, Luuk & Mariska

 2. Jack

  Hé Bofkonten,

  Is dat toch duidelijk afgesproken over dat ophalen met die helikopter?

  kBedoel, ik wil jullie best op komen halen maar daar gaat wel wat tijd in zitten.

  houdoe,
  Jack

 3. Hetty

  Hoi avonturiers,

  Begrijp wel dat jullie genieten van prachtige natuur en mooie tochten, wandelingen en allerlei diersoorten (leuk of niet leuk!).

  Haha Jack
  Groetjes,
  Hetty

 4. Anita Brugel

  Jullie hebben nog iets moois in het verschiet. Veel plezier met de heli. Gr

 5. Jacqueline vanuit NZ

  We hebben een leuk vooruitzicht… over een uurtje melden. Het ziet er veelbelovend uit. We kregen nieuws uit Canada (hello Elly and Ron) ook zij volgen ons. Allemaal leuk die volgers en reacties. Nog leuker is dat wij het verslag mogen beleven!

Reacties zijn gesloten.