Menu Sluiten

3 en 4 juli 2022, Geiranger

Het verslag van de derde hadden jullie nog te goed van ons. Maar meer dan van af het eiland Runde naar Åndalsnes rijden hebben we eigenlijk niet gedaan. Gelukkig had de camping behoorlijke wifi zodat we de F1 hebben kunnen volgen.

4 juli 2022

Vanochtend niet gehaast maar wel behoorlijk op tijd vertrokken. Wat gaan we als eerste doen vandaag? We rijden de “ladder voor een trol”, genaamd Trollstigen. Volgens verschillende beschrijvingen zou dit een hele mooie route zijn.
Al die beschrijvingen kloppen! Wat een fantastische route is dit. Veel (haarspeld-)bochten maar heerlijk om te rijden. En de uitzichten zijn adembenemend!
Omdat we zo vroeg waren was het nog heel rustig op de weg. We konden bijna zonder iemand voor of achter ons naar boven rijden. Boven aangekomen een toeristisch centrum en een aantal prachtig aangelegde uitkijkpunten. Deze hebben we uiteraard bezocht. We hebben heel veel mazzel met het weer want het is volkomen helder. Anderen laten foto’s zien van een paar dagen geleden. Toen was alles in dikke mist gehuld.
We vonden wel dat we een een bakkie hadden verdiend.
Omdat we de route zo enorm mooi vinden besluiten we hem nogmaals te doen. Dus weer naar beneden, een kilometer of 8, keren, en weer omhoog. Je kunt goed merken dat het wat later is. Het is ondertussen een flink stuk drukker geworden.
Na de tweede keer boven aangekomen rijden we een kilometer of 2 verder en daar wachten ons weer een paar prachtige vergezichten.
Dan doorrijden tot de pont in Valldal die ons in Eidsdal brengt. Ook nog een stukje gereden en aangekomen in het Geiranger fjord. Dit fjord staat bekend om de “Seven Sisters” waterval.
Wij gekeken in de folders en vanuit het dorp gaan diverse tochten naar de waterval.
Het blijkt dat ze op de camping ook bootjes verhuren. Voor de kosten van zo’n “kudde-tochtje” kunnen we ook twee uur een klein motorbootje huren.

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

En dus gingen we samen de boot in. Ook weer een bijzondere ervaring rijker. We hebben vele grote watervallen van zeer dichtbij kunnen bekijken. Na een uurtje of 2 hebben we de boot weer heelhuids ingeleverd. Daarna eten en dit verslag maken.
Kortom weer een heerlijke dag voor ons!!

Oh ja, ik was vandaag eerst een wac en later een was.
Voor hen die de afkortingen (nog) niet kennen: woest aantrekkelijke chauffeur en woest aantrekkelijke schipper. (Sorry, ik heb ze niet bedacht…)

(Om te reageren hoef je alleen je naam te vullen…. en je reactie natuurlijk)

(klik op een foto voor een grotere weergave)

7 reacties

  1. De Bokkies

    Wat een gezellig stel zijn jullie toch, heerlijk om jullie verslagen te lezen🤣😂👍wac en was, 😂🤣😂🤣

Reacties zijn gesloten.