Menu Sluiten

3 februari, Franz Josef dag 2

De temperatuur ’s nachts is hier heerlijk. Niks bloedheet, maar zo rond de 12 graden. Lekker om te slapen dus. Het zonnetje weet ons ook deze dag weer op tijd wakker te maken. Meestal zijn we vanzelf rond een uur of 8 wakker, de temperatuur is dan ook gelijk aangenaam. Het weer ziet er voor nu mooi uit. Zie de foto van de Franz Josef deze ochtend.

We kijken het weer aan om te beslissen of we vandaag kans hebben de helicoptervlucht te maken. We boeken in ieder geval een nachtje bij en doen de was, we gaan douchen en we wachten af hoe het weer zich ontwikkeld. Bij het wisselen van de muntjes horen we dat het vandaag niet veel gaat worden met het weer. Te veel wind in de hogere luchtlaag.

Op internet genieten we weer van de reacties op onze verslagen en zien op de weersite dat het de komende dagen niet veel gaat worden met het weer. Vanmiddag zelfs een waarschuwing voor heel veel regen (>100mm).

We besluiten naar de Frans Josef gletsjer te rijden en maken dan een wandeling tot aan de voet van de gletsjer. Al vrij snel vallen er wat druppels; het is maar een klein buitje.
Maar toch is het heel mooi om hier te lopen. Diverse watervallen en de kleuren van de gletsjer zijn wederom van een buitengewone schoonheid. Vooral het blauw in het ijs is heel bijzonder. De foto’s geven slechts een indruk, want je moet eigenlijk het hele plaatje zien.
Nadat we niet meer verder konden, omdat je anders het ijs oploopt, konden we onze Lidl-poncho’s van € 0,35 weer aandoen. De regen begint. En niet zo’n beetje ook.

Terug in Franz Josef Glacier Township nog wat kleding gekocht en weer terug naar de camping. Een bakkie en dit verslag maken.

Gezien de weervoorspellingen lijkt het niet zinvol hier te wachten. Morgen richting Wanaka.
Wellicht dat we, als we straks aan de andere kant van de bergen zitten (bij Mt. Cook), deze helicoptervlucht alsnog kunnen maken. Hemelsbreed ligt het niet zo heel ver van elkaar.

Straks gaan we lekker eten en wensen jullie allemaal een fijne donderdag. Die van ons is al weer bijna voorbij (nou ja, ’t is hier nu bijna 17:30 uur).

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

5 reacties

 1. Diana Mies

  Wat hebben jullie een pech zeg….al die mooie uitzichten waarvan je steeds foto’s moet maken voor ons, een helicoptervlucht in het vooruitzicht, elke dag jezelf weer uit bed sleuren om te gaan genieten…nee, dan kun je beter hier zitten. De mussen vallen van het dak en zelfs het werk schijnt een geoliede machine te zijn…….
  Verdikkeme, ik ben gewoon JALOERS!!!

 2. Diana Mies

  PS: Wij waren dit weekend in Ukkel in Belgie. Ook errug mooi…..daar waren ook van die rare vogels. Weet niet of het Kea’s waren maar ze waren wel vet-vreemd.

 3. mariss

  heey wat mooi weer iedereen wil zo wakker worden. Geniet er maar van voor je het weet is het alweer voorbij! en dank je voor het bellen was leuk jullie te horen! Dikke kus en tot het verhaaltje van morgen xxx

 4. sjors

  nou zo te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin geniet er van en heel veel foto’s maken!!!
  groetjes en veel plezier sjors

Reacties zijn gesloten.