Menu Sluiten

4 december 2017, Dunedin

!! Door een storing bij het bedrijf waar deze website staat, zijn we soms slecht bereikbaar. Excuses !!

We horen regelmatig van: We volgen jullie wel hoor maar weten niet altijd te reageren op hoe mooi het weer is. Nou, nu hebben wij dat probleem. Alles is hier zó mooi en hoe gaan we dat vandaag weer uitleggen?

Ik zal bij het begin beginnen.

Om half zes even uit bed om de maan onder te zien gaan en daarna nog heerlijk terug naar bed. Koffie gedronken met uitzicht op Surat Bay waar 2 zeeleeuwen heerlijk aan het spelen waren.

Nugget Point onze volgende stop. Nog meer zeehonden die speelden in de prachtige heldere zee. De vuurtoren met uitzicht was een herhaling maar dat mocht de pret niet drukken.
Ook de lepelaars waren, minder als de vorige keer, hier aan het nestelen. Op een afstand van 100 meter te bewonderen maar toch te ver voor mijn lens.

Na de koffie richting Dunedin. Onderweg de camping besproken en het steilste straatje van de wereld ingereden. Baldwin Street is een 350 meter lange weg met een stijgingspercentage van 35 procent! Vooraan geparkeerd en natuurlijk deze weg niet bereden.

Otago Peninsula, daar is Allans Beach. Mooie herinneringen daar dus tijd voor een stukje droomreis op herhaling. Allans Beach was weer net zo mooooooiii!!

De enorme zeeleeuwen die uit het water komen en hebben zelfs een pinguïnnestje gezien. Dat was zo lief! Twee kleine blauwe dwergpinguïns in een holletje.

Onze dag kon echt niet meer stuk. Peter heeft een drone-filmpje kunnen maken van dit stukje paradijs. We verlaten ook nu weer dit strand en rijden richting de the Taiaroa Head. Dit ligt helemaal aan het einde van de Peninsula (schiereiland).

Hier leven de Royal Albatrossen, Lepelaars, Stewart Islands Shags en veel meeuwen. Allen zijn aan het nestelen en vanaf de parkeerplaats heb je zicht op de meeuwen en de Stewart Islands Shags. Soms vliegen er Royal Albatrossen over en dat is dan wéér Kicken!

Snap je ons nu? Dit is weer zo’n dag dat je moe thuis komt, geen zin hebt om te koken en je hoofd voller dan vol is.

Van je afschrijven is dan een goed plan. Daarom schrijf ik dit buiten op de camping in Dunedin. De temperatuur is nu 22 graden (was vanmiddag 29)

Lieve groetjes van ons

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

6 reacties

 1. Gerrie

  Wat zijn jullie toch ń boffers ,om dit allemaal te kunnen beleven.
  Wij hopen natuurlijk op ń mooie film van dit alles.
  Liefs van Roel en Gerrie

 2. Jos en Annelies Bink

  er zijn voldoende foto’s bij voor de eerste prijs bij de volgende foto tentoonstelling.
  Nog veel plezier .
  Groet Jos en Annelies

 3. Wilma de bok

  Nou ik had ik had zo het water in willen duiken daar hoor.wat een super foto’s.
  En wat een luxe dat weer daar nu zeg, hier droog daar heb je het mee gehad.?
  Beroeps fotograaf worden ?

Reacties zijn gesloten.