Menu Sluiten

5 februari, Wellington dag 2

Vandaag is de stad Wellington, hoofdstad van Nieuw Zeeland, aan de beurt. We hadden een lijstje met onze doelen en daar kwam op aanraden van Hans een museum bij.
Het leek ons een goed plan om vandaag met de bus te reizen, weer even wat anders. Een dagkaart voor 9,50 dollar.

Op het eindstation uitgestapt en te voet naar Mount Victoria. Een flinke steile klim van 196 meter. Een geweldig uitzicht op de stad was onze beloning.

Te voet terug, was een makkie, en langs het water naar Te Papa Tongarewa, het nationale museum van Nieuw-Zeeland. Daar eerst ons welverdiende bakkie gedronken met iets lekker erbij.
Een heel mooi museum, we hebben er doorheen gewandeld. We zijn geen stadsmensen maar ook geen museummensen… toch hebben we geen spijt dat we gegaan zijn.

Daarna in de stad gewandeld, ze zijn overal druk bezig met de voorbereidingen voor morgen. Het is dan Waitangi Day, een nationale feestdag in Nieuw-Zeeland, en valt ieder jaar op 6 februari.

Met de cable-car naar boven. Al 112 jaar een attractie van Wellington. Het kost 15 dollar voor een retourtje. Ach, het was aardig en dit soort activiteiten horen er dan bij zullen we maar zeggen. Genoten van het het uitzicht op de stad en een stuk van de botanische tuin gelopen.
We gaan terug naar de camping, een busrit van bijna een uur.

Op de camping werden we weer verwelkomd door 15 eenden… daarna nog even naar de pier voor wat foto’s en boodschappen gedaan.
Morgen gaan we rijden en willen dan graag de camper geladen hebben met eten en drinken.

Dadelijk, oh ik krijg nu een lekker bakje koffie van mijn schatje, gaan we de route voor morgen bepalen. Heerlijk toch om deze vrijheid te hebben. Misschien weer tot morgen, dan kan ik jullie vertellen waar die chauffeur mij naar toe heeft gebracht.

Doei.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

4 reacties

 1. Mariska

  Eenden… ze volgen je ook overal he! Chauffeur veilige kilometers gewenst! Dat ze morge weer wsn prachtig verhaal kan vertellen. xx

 2. Ger

  Net wéér sneeuw geruimd, we komen goed aan de beurt dit jaar. Net als jullie trouwens. Kan ’n jaar beter beginnen?

 3. Corrie Stoop

  schapen…glow-wormen…..grote glow-worm in je bed….. zandvlooien….. dolfijnen….. eenden…..
  Fijne dag morgen. Carpe Diem.

Reacties zijn gesloten.