Menu Sluiten

9 februari, Pounawea

“Goedemorgen, ik ben de chauffeur voor vandaag en mijn naam is Peter. Waar wilt u naar toe vandaag?”
“Ik wil naar de kust, het zuidelijkste plaatsje van de wereld en wil graag zeeleeuwen zien. Kan dat?”

Nadat we koffie hadden gedronken in Winton (en nee, we hebben Bart niet gezien) reden we naar Invercargill, het zuidelijkste stadje van de wereld. Daarna doorgereden richting Owaka. Onderweg een paar stops voor wat uitzichten (Tautuku Beach) en wederom watervallen. De eerste bleek een grapje te zijn want hij heette de Niagara Falls en de waterval was drie keer niks. Een Aziaat die daar ook was, kwam niet mee bij van het lachen. De volgende waterval was de Purakaunui Falls, en die was wel de moeite waard.

Jack’s Blowhole was de volgende stop, tijd 17.00 uur. Om daar te komen moesten we bij Jacks Bay de auto parkeren en 20 minuten lopen. Het uitzicht wat we hadden bij het aankomen was weer zo’n WAUW. Filmen en foto’s maken natuurlijk. De wandelroute naar Jack’s Blowhole was schitterend, terwijl de Blowhole niks voorstelde. Daar ontmoette we een knappe jonge Zwitser en raakte gezellig aan de praat.

Inmiddels is het al half zeven en we weten nog niet waar we overnachten. Gelukkig zagen we al gauw het bordje: Holiday Park, 4 km. Een kleine camping, lijkt meer op een achtertuin van de eigenaars, maar we hebben plaats, stroom en nog leuker: aan het strand van Surat Bay. De eigenaresse vertelde ons dat om de hoek zeeleeuwen op het strand liggen. Weer WAUW. Niet eerst eten, gelijk naar het strand. Daar zagen we al 2 grote zeeleeuwen liggen. In de verte zien we er nog 3 volwassenen en een kleintje, maar dan moesten we voorbij die grote. Uiteindelijk durfden we het aan en op gepaste afstand filmen we onze eigen natuurfilm. Wat een belevenis om die zeeleeuwen vrij in de natuur te mogen aanschouwen. Ook de achtergrond was een plaatje, golven die tegen de rotswand beuken.

Op de terugweg, het is inmiddels half negen, kunnen we alleen maar zeggen dat we een geweldige dag hebben gehad!

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

5 reacties

 1. mariss

  Heey en hoe voelt dat zo’n beetje aan het einde van de wereld:-P hier alles goed. Gister het werk van gorian gezien ziet er goed uit! Wiste jullie dat de einddatum een dag later is dan jullie rerugkome..:-) xxx

 2. Annelies

  Het is inderdaad alleen maar WAUW wat jullie daar allemaal te zien krijgen,
  nog heel veel (kijk) plezier jullie,
  groetjs Annelies

 3. Ria en Ger

  Wauw de foto’s zijn heel bijzonder, moet het in het echt ervaren en beleven nog meer wauuuuuuwwwwwer.
  Hier alles rustig, knap op van een griepje , eigenlijk geen tijd voor dus na twee dagen op bed toch maar weer gaan werken, zien wel hoe dat gaat.
  Genieten jullie heerlijk verder, dat hoort bij de reis en daarna lang nagenieten.
  Liefs uit Gastel.

 4. Kimber

  Hoiii!

  Wat ziet het er super mooi uit daar! Jaloers.. Misschien zal ik ook maar eens gaan sparen.
  Nog bedankt voor de lieve mail! Ben blij dat ik er klaar ben met de opleiding!

  Veel plezier en ik vol jullie verhalen
  Liefs Kimber

Reacties zijn gesloten.