Menu Sluiten

Mt Ventoux, wandelen voor een goed doel.

2019: Het was mistig, koud en regenachtig, maar de top is bereikt.

Op donderdag 17 oktober 2019 verzamelden zich een groep mensen met allemaal één speciaal doel voor ogen: het bedwingen van de Mont Ventoux, het halen van de top van de Kale berg.

Na een lekker bordje soep, hamburger en frites met mayo snel naar bed. Door de verwachtte slechte weersomstandigheden wordt besloten de berg vrijdags te bedwingen. Dit blijkt een juiste beslissing gezien de weersomstandigheden van de zaterdag.

Op vrijdag 18 oktober is het dan eindelijk zover, we gaan de Mont Ventoux op … fietsend, wandelend en/of hardlopend, ieder op zijn eigen manier. Onder goede omstandigheden wordt in verschillende groepen gestart in Bédoin.  De Kale berg begint met een langzame klim. In het bos wordt het al een stuk pittiger met stijgingspercentages van 9% en 10%. Na 10 km wordt het mistiger en gaat het ook nog regenen. De deelnemers laten zich niet kennen en lopen, fietsen of rennen gestaag door. Wat een kanjers.

Bij Chalet Reynard staat de touringcar waar men zich kan opwarmen. Nadat iedereen is voorzien van een natje en een droogje gaan zij op pad naar de top. De laatste 6 km iets minder stijl maar niet minder pittig, het is mistig en het wordt steeds kouder. De deelnemers komen een voor een aan op de koude, mistige en winderige top. Na deze inspanning kan het moment van emotionele ontlading bij het bereiken van de top dan ook niet ontbreken.

Na de nodige foto’s bij het welbekende bord met 1909 meter, snel de Touringcar in om op te warmen. Door iedereen wordt een topprestatie geleverd!!

Ondanks de mist en regen de top behaald. 21 km gewandeld in 6 uur.

Ook zijn we op zaterdag naar Arles gegaan. Een prachtige stad waar ook Vincent van Gogh twee beroemde schilderijen heeft gemaakt.

Klik hier voor nog meer foto’s

————————————————————

2018: Een bijzondere ervaring op een kale berg, de Mt. Ventoux. 

Via neef Rocco kwam ik in aanraking met de Stichting Lotgenoten. Zij organiseren elk jaar een tocht op de Mt. Ventoux. De keuze is dan aan jou om die 21 km hard te lopen, te wandelen of te fietsen. De moeilijkheid zit hem in de stijging. Constant omhoog met soms percentages van 9, 11 of meer.

Dit evenement sprak me enorm aan. Dus besloot ik dit jaar (2018) mee te gaan, 21 km die kale berg op. Je zit in de bus met mensen die allemaal hetzelfde doel hebben en dat schept gelijk een band. De hele organisatie had het goed voor elkaar. Van busreis tot verblijf en ook op de dag zelf. Het ontbreekt je aan niks, een soort all-in mini vakantie met één doel: die berg op!

Op de site lees je er verder alles over deze stichting. www.delotgenoten.nl

Om me voor te bereiden op de wandeltocht had ik niet veel mogelijkheden. De laatste weken gewoon wat extra gelopen. Ik dacht: al moet ik op mijn knieën… boven zal ik komen!

De tocht was mede door het weer en organisatie erg goed verlopen. Ook al is de groep gezellig je loopt toch je eigen tempo. Gelukkig liep ik niet altijd alleen. Ervaringen worden gedeeld en je vindt en geeft een luisterend oor. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die te maken heeft met kanker. Onderweg kreeg ik lieve aanmoedigingsappjes van familie, vrienden en collega’s. De fotocamera ging mee de berg op om rustmomentjes in te lassen. Die combi werkte niet helemaal Achteraf toch blij dat ik foto’s heb.
De organisatie kwam onderweg regelmatig langs om te checken en jou te voorzien van water of fruit. Toppers zijn het dan!

Op het moment dat je, ik na 7 uur, bovenkomt en de groep je aanmoedigt om de laatste stappen te zetten komt er een ontlading! Wat is dit een prachtig gevoel, de uitdaging gehaald… trots op mezelf…

De lekkerste beloning hierna was een heerlijk zakje chips…

Liefs Jacqueline

Na 7 uur de top behaald! 21 km met een temperatuur van 23 graden.

Klik hier voor nog meer foto’s