Menu Sluiten

5 november 2017, Ninety Mile Beach

Al om 08.00 uur waren we vandaag op het Noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland, Cape Reinga. De vuurtoren ligt in een prachtige omgeving. Omdat we zo vroeg waren konden we heerlijk genieten van de rust, de omgeving en op ons gemak filmen en fotograferen.

Koffie gedronken en verder naar Spirits Bay, die we als tip meekregen. Het bleek een goede tip. Om daar te komen eerst een (uitdagende) gravelweg van 15 km. Een strand van hele kleine schelpjes die een gloed hebben van zalmroze, heel bijzonder. We wandelen een stukje over dit geweldige strand.

Ook de Sanddunes stonden op ons must-do lijstje. Daar aangekomen zien we dat de duinen echt heel hoog zijn! Om die te beklimmen was een flinke kluif. We kwamen dus ook maar halverwege, en nee we zijn niet gaan glijden. De sandboards kon je huren voor $ 15 (9 euro) maar als borg moest je je paspoort of rijbewijs inleveren.

Als we verder rijden richting het begin van de Ninety Mile Beach zien we een bord: Ninety Mile Beach 10 km… ook een gravelweg maar dat houdt ons niet tegen. We parkeren de wagen netjes zoals het hoort, want met de camper mag je er niet op. We lopen het strand op en twee jongens roepen, pak je auto! Gaaf hier! Ja, maar wij zijn met de camper… waarop de jongen zegt: “a hole bus just drive on the beach!!“
Peter gaat de camper halen en rijdt op de Ninety Mile Beach!! Kicken!
Samen met die jongens hebben we lol als kleine kinderen.

Nou, we kunnen terugkijken op een géwéldige dag. Met een volle tank en etenswaren gaan we richting Kaihu. Onderweg gaan we op zoek naar de grootste Kauri tree. We weten nog niet waar we gaan overnachten en dat maakt het zo leuk. De weg is mooi en blijven genieten.

De navigatie geeft aan dat we met de Ferry verder moeten, oh jee, als die nog maar vaart. Lachend rijden we de Ferry op, dat is mazzel. Aan de andere kant komen we aan in Rawene.
Camping aanwezig en we kunnen jullie nu vertellen dat we daar overnachten.

… en waarvan zij liggen dromen… nou jullie kunnen wel raden…

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

2 reacties

  1. Jos en Annelies Bink

    hoi alletwee,

    Fijn dat jullie zo enthousiast zijn . en zoals vaak prachtige wolkenluchten !!!! lekker verder genietenen mooie fotos blijven maken .Groet een FAN.

Reacties zijn gesloten.