Menu Sluiten

16 november 2017, Pohara naar Kaikoura

Vandaag zetten we koers richting Kaikoura. Half december gaat de SH1 open. Deze is nu nog dicht sinds 13-11-2016 vanwege een 7,8 aardbeving. Vandaar nu nog de alternatieve route.
Als je heel de dag op de weg bent zie je heel wat. De bloeiende gele brem maakt de route nog vriendelijker. Het zonnetje zagen we vanmorgen even maar daarna niet meer.
We zien wat kleine ongelukjes en heel veel wegwerkzaamheden. De levende stoplichten staan bij elke klus en als wij mogen doorrijden worden we altijd vriendelijk begroet. Wat een vriendelijk volk hier.
Ook ik wilde vriendelijk zijn en vroeg aan drie grote mannen, die bezig waren om een band te verwisselen bij een vrachtwagen, of ik moest helpen. ?? Wat een lol onderweg.

En dan hoor je een nummer op de iPad en wordt je even stil, stil met je eigen gedachten. Ik denk aan bekenden… Wat hebben we het toch goed, wat een rijkdom en wat een heerlijk gevoel om hier zorgeloos in Nieuw Zeeland te kunnen zijn.

Peter rijdt lekker door en we zien wel wanneer we stoppen. Hij heeft er al 200 km gereden als we om 15.00 uur de Lewis Pass inrijden. We zien wat besneeuwde bergtoppen én de zon gaat schijnen…
Bij Hanmer Springs besluiten we om door te rijden. Nog 100 km.
Om 18.00 uur rijden we de camping op in Kaikoura. Yeaaaah!!!

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

6 reacties

 1. Jos en Annelies Bink

  hoi alletwee,

  Wat zijn jullie fanatiek met het sturen van berichtjes en schitterende fotos !! En dat bijzondere muziek je soms kan raken dat herken ik je schrijft er mooi over .
  Het is top om jullie reis te volgen. dus van harte weer mooie momenten toegewenst . hier is alles oke , ook fijn .

  Groet Annelies en Jos.

 2. Wim Hachmang

  Heee praatrjesmaker, Wat maken jullie weer een prachtige reis!!! Ik volg jullie met belangstelling

 3. Rocco Ermens

  In één ruk al jullie verslagen van Nieuw Zeeland gelezen.
  Super gaaf zeg, wat een mooie trip.
  En wat mooi dat anderen mee mogen genieten.
  Ik ben fan.
  Van het weekend maar eens met de andere verslagen beginnen.
  Veel plezier saampjes.

Reacties zijn gesloten.