Menu Sluiten

17 november 2017, Kaikoura dag 1

Hoe zal ik deze dag nu weer eens beginnen…..

Eerst rustig wakker geworden. Blijkt dat die Muts van mij vannacht weer een uur heeft buitengestaan. Niet omdat ze dat moest van mij of zo, maar er wordt gewacht op een mooie foto van de Melkweg. De ultieme hoopt ze nog te kunnen maken.

Vervolgens na het ochtendritueel zit er maar één ding op: koffie drinken op Kaikoura Peninsula. Aan het einde van de Fyffe Qauy is een parkeerplaats waar we al meer vertoefd hebben. Onderweg hierheen (6 km vanaf de camping) eerst gestopt voor het bespreken van de attractie voor morgen. Onze hondstrouwe volgers weten al wat er staat te gebeuren.

We smeren ons goed in en zetten een petje op: de zon laat zich vandaag uitbundig zien!?

Het hele gebied waar we nu zitten is een jaar geleden tijdens de aardbeving letterlijk tot zo’n 70 centimeter hoger komen te liggen. Dat heeft weer tot gevolg dat het water zowel bij eb en vloed een stuk lager ligt. Raar om te zien, maar voor zover wij kunnen inschatten weinig gevolgen voor de natuur. Alle voor ons bekende dieren zijn nog steeds aanwezig. Ook de grote kolonie zeehonden is er nog steeds. We maken dus weer die fantastische wandeling. Dat wil zeggen de hele dag doen over een kilometer of 8.

Voor hen die wel eens bij ons thuis zijn geweest herkennen de foto uit 2011. Ook deze rotsformaties lijken de beving te hebben doorstaan.

We wisten niet dat een kolonie broedende zeemeeuwen zo interessant kon zijn. Zie de foto.

Een eind verder kunnen we naar hartelust gebruik maken van de drone. Weinig mensen en geen verstoring voor de aanwezige fauna…. dacht ik. Twee zwarte scholeksters hadden het duidelijk moeilijk met de aanwezigheid van die vreemde vogel. Ze deden erg hun best dat ding weg te krijgen. Daarom maar besloten te landen en een uurtje verder nogmaals te proberen. Hetgeen gelukt is.

Ik voel me hier enorm “thuis”. Dit is zo’n rustgevende prachtige fantastische natuurlijke plek…… amper woorden voor.

De vorige keer dat we hier waren moesten we vanwege de opkomende vloed nog een steil pad beklimmen en bovenlangs terug. Dat hoefde deze keer niet. De route terug was nu door de lage waterstand ook begaanbaar.

Helaas aan het einde van de dag raakt het redelijk dicht bewolkt zodat we besluiten ons “diner” gewoon op de camping te gaan nuttigen. Indien het nog opklaart rijden we wel even terug…..

Dat is dus niet gebeurt. De bewolking wordt dikker, maar het blijft wel droog. En terwijl ik nu naar buiten kijk zie ik een paar spetters.

Oh ja, voor de nieuwsgierigen….. lees het verslag van morgen…. dan weet je wat die attractie inhoudt.

Fijne vrijdag allemaal en alvast fijn weekend. Dat van ons is al begonnen…

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

3 reacties

 1. Gerrie

  Het is duidelijk zichtbaar hoe jullie weer genieten,
  Leuk dat wij dat op deze manier mee mogen maken.
  Blijf maar mooie plaatjes schieten ,en blijf genieten.
  Heel veel liefs van ons .
  ????

 2. Jose

  Wauw!!! Je hebt niet voor niks een uur buiten gestaan…wat een foto !!! Leuk jullie zo te zien genieten.
  Veel plezier met alles daar..

  Xx

Reacties zijn gesloten.