Menu Sluiten

19 november 2017, Springfield met panne

Als we wakker worden sturen we de kinderen bijna dagelijks een foto van de omgeving. We zeggen dan: goede morgen. Vandaag laten we hem aan jullie zien. Een mooie start toch?

Niet veel later komt er iemand aan de camper met de mededeling dat de voorband plat staat. Gebeld en binnen één uur was deze gewisseld. Dat viel niet tegen op een zondag!

We vertrekken zoals gepland richting de Arthur’s Pass.

We gaan langs de SH1 van Kaikoura naar Christchurch. Dan zie je pas hoeveel schade de aardbeving heeft aangebracht aan deze mooie snelweg. Veel oponthoud dus. We deden 2 uur over de eerste 30 km. Maar de route is mooi en het alternatief vele kilometers om. De Waipara Hills waren prachtig om die te hebben als uitzicht.

De lunch nemen we een in Oxford. Peter zag een bord van een bakkerij met pies (engels uitspreken aub). Die smaakte overheerlijk!

Vervolgens rijden we weer door maar op het dashboard gaat er een lichtje branden. Een rood van de accu en een oranje van de motor, maar die hadden we al eerder gezien.

Weer contact gezocht met de verhuurder. Wederom was er binnen een uur iemand van de Road Assistance. Deze kan het probleem niet verhelpen op deze zonnige zondag. Een paar kilometer terug hadden we een camping gezien en daar staan we nu.

Na nogmaals contact met de verhuurder de toezegging gekregen dat we morgenvroeg voor 10 uur een bericht krijgen hoe nu verder. We zijn blij dat we direct na aankomst een lokale simkaart hebben gekocht. Die is in dit soort omstandigheden van grote waarde.

We zijn dus gestrand in Springfield en staan op een kleine camping. De zon schijnt uitbundig dus zit er niks anders op dan een middagje zonnen…
De tweede foto is onderweg genomen op de SH1.

Nog twee foto’s van Kaikoura, een macro van zeewier en een van de kelp die door aardbeving nu boven waterniveau leeft.

We zien dat de site druk bezocht wordt en dat vinden we leuk.
Groetjes vanuit een zonnig mooi Nieuw Zeeland.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

3 reacties

  1. Corrie Stoop

    Is ook erg fijn (met een beetje jaloezie 😉 ) om jullie te volgen. Hier is het maar druilerig en winderig en nattig en klammig en donker, dus echt hollands herfstweertje. hihi.
    Maarrrrr gisteren toch een strandwandeling gemaakt bij Ouddorp. Heerlijk uitwaaien en veel regenbogen gezien. Het was super !!

Reacties zijn gesloten.