Menu Sluiten

18 november 2017, Kaikoura dag 2

Wauw, voor een derde keer gezwommen met héél véél dolfijnen! Peter besloot om te kijken en ik zou gaan zwemmen/snorkelen. Het weer was goed, droog en wat wind. Het pilletje voor Peter werkte goed.
Ik mocht, in tegenstelling tot de andere keren, wel dik een half uur in het water. De andere keren mocht je 2 of 3 keer een kwartiertje. Met een wetsuite aan had je geen kou. Ik moest aan de serie “Flipper” denken en zong dat bijna de hele tijd in het water. Door de snorkel werd dat “singing with the dolphins”.

Toch reageerde de dolfijnen hierop en dat was zo kicken! Door mijn enthousiasme kreeg ik wat zout water naar binnen. Even bekomen op de boot en weer gauw terug. Snorkelend zie je de dolfijnen langs en onder je zwemmen en dan ineens ook de boot… lachend kon ik weer verder.
Erg vermoeiend om een half uur te zwemmen/zingen maar die moeheid merk je pas later. Na het aankleden was er chocomelk en koekjes en kregen we tijd om te fotograferen en/of te filmen.

De dolfijnen waren vrij kalm maar dat mocht de pret niet drukken. Ook nog een albatros gespot.
Vol adrenaline toch blij dat we weer aan wal stonden. Op de camping koffie en natuurlijk snel even de filmpjes/foto’s bekeken.

Een heerlijke warme douche en even cool down…
‘s Middags nog wat rondgekeken bij de nieuwe haven. Door de aardbeving was deze flink verwoest en vorige week pas weer open gegaan.

Als afsluiting van Kaikoura nog even naar de peninsula, genieten van ons gevoel.
En vanavond haal ik ons eten: Pizza. Oh nee, het zijn Fish and Chips geworden! Wel vet… maar heel lekker.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

7 reacties

 1. Sandra

  Zoë vroeg zich af bij de eerste foto of je boven op de dolfijn zat haha
  Wat genieten wij van jullie!

  • Jacqueline

   Bij deze foto stond ik op de boot Zoë. Wacht maar tot je het filmpje ziet dat oma in het water zwemt.

 2. Wilma de bok

  Wat een mooie verslagen en foto’s hebben jullie toch weer!
  Elke keer genieten om te lezen en een beetje met jullie op reis te mogen.
  Als ik de foto’s zie dan snap ik niet dat jij nog bij de belasting zit??gezien de mooie foto’s.Je kunt zo als beroeps fotograaf aan de gang,zulke mooie foto’s.Geniet nog maar lekker van deze wederom super vakantie.Dikke kus?

 3. Johan en Betsy Nouws

  Heei buurtjes, wat n prachtige reis hebben jullie weer zeg en wat n geweldige foto’s krijgen wij te zien. Hier de eerste vorst al geweest en je boom staat in n mooie herfstkleur!!! Genieten jullie daar maar dan zien wij het vanzelf. Lieve groet Johan en Betsy

Reacties zijn gesloten.