Menu Sluiten

24 januari, Taupo

Nieuw-Zeeland

Afgelopen nacht wederom veel regen en flinke wind, storm dus. We hoorden dat er tot 30 CENTImeter regen was gevallen. Het had ook meer dan 24 uur onafgebroken gegoten.

We zijn naar Wai-O-Tapu Thermal Wonderland geweest. En het klopte: een wonderland!. De stank viel mee en door het miezerige weer de toeristen ook. Om 10.15 uur werd er zeepsop in de Lady Knox Geiser gedaan en “spontaan” begon deze te spuiten. Het park met al haar kleuren, kraters, poelen en geisers was een belevenis. We hebben geen spijt dat we een dag langer op de camping zijn gebleven om dit spektakel te zien. De kleurenpracht en de hete bronnen waren onvergetelijk. We hebben samen bijna 250 foto’s gemaakt op één dag. Gelukkig hebben we tegenwoordig digitale.

Vervolgens richting Taupo. Op het lijstje stond de “Huka Falls”. Eerst de camping gereserveerd en toen naar de waterval. Geen spektakel maar toch de moeite waard om even gezien te hebben. We zijn een beetje verwend denk ik… (Krimml, Schaffhaussen).

We hebben inmiddels 1377 km afgelegd. Vanavond wederom zelf gekookt (Jacqueline dan…), echt restaurants hebben we nog niet veel gezien (of gezocht).

Het land, zoals wij dat ervaren, is heel relaxed. De mensen, het verkeer, kortom een heel fijn vakantieland.

De door ons bezochte campings (Top 10) zijn zonder uitzondering uitstekend. Altijd schoon en keurig sanitair, gezamenlijke keuken, en soms een zwembad(je). Hier hoef je tenminste niet met een wc-rol onder je arm aan de wandel. En voor de prijs hoef je het ook al niet te laten (€ 25 per nacht per 2 personen met camper).

En hoe gaat het met jullie??

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

5 reacties

 1. Sandra

  He pa en ma,

  Hier gaat alles zijn gangetje. Momenteel even druk bij JMW dus hard aan het werk. Verder zijn we thuis lekker aan het klussen en gaat best voorspoedig. Trappengat naar zolder en de leuning is nu geschilderd. Meezun2en gaat ook goed door. Vorige week al 2 keer nee moeten verkopen. Gisteren hebben we ons ingeschreven om mee te doen met de Reclame stoet tijdens carnaval. Voordat dan de wagens komen rijden wij tussen de reclame. We nemen de bus + autoambulance waar we een kleine set op zetten zodat we kunnen draaien en we hebben iemand gevonden die nu flyers voor ons gaat maken zodat we die dag ook flyers kunnen uitdelen. Zoals je hoort lekker productief weekje. Hopelijk deze week verder even rust. Ben nu op het werk dus ik ga snel weer verder werken. Heel veel plezier nog en horen elkaar weer snel. Dikke kus en knuffel

 2. mariss

  hier ook alles goed en hard aan het klussen de wc is af en armand gaat nu verder aan de gang. hij zit nu bij de arts dus nog even afwachten. ik ga straks werken en morge gaan we feesten met Sarah! dikke kus van ons en ik stuur nog een foto va onze diesel die jullie ook mist xxxx

 3. Armand

  hey oud en lui,

  mooi om te horen dat het supre goed gaat daar.
  ik kom zelf net van de bedrijfsarts vandaan en alles was goed dus nu kunnen we alles in werking gaan zetten voor een opleiding tot torenkraanmachinist (eindelijk).
  heb er wel super veel zin in dus hoop dat het snel gaat gebeuren.
  nog veel plezier dikke kus

 4. mary

  is dat ook voor ons bedoeld,hoe het met ons gaat, goed hoor, gaan morgen inentingen halen voor de cruisse, en mn knie ben nu aan het aquajoggen is veel leuker dan de peut
  plezier nog kusssssssssssssssssssss

 5. blok oostbr-randmere

  Mooie foto’s geweldig alles goed met jullie ? Lekker genieten hoor we volgen jullie hoor,hier zijn er niet van zulke mooie plaatjes.maar ik denk wel wat nr 25 is hoor !!!

  Gr Elvina en Wilma Lia Hans Helma José en natuurlijk Connie gr en veel liefs

Reacties zijn gesloten.