Menu Sluiten

30 juni en 1 juli 2022, Runde

Runde, Runde, Runde, Møre og Romsdal 6096, Norway

30 juni 2022, Hareid

Donderdagochtend op ons gemak gedaan. We gaan vandaag richting een eilandje. Niet dat we daar vandaag al hoeven aankomen, maar we gaan die richting uit. Ook deze keer is de route weer heel mooi en vooral heel rustig. Ge maakt die van Ermens zo niet gek….
Het blijkt dat we over de hele dag een 3-tal veerponten in onze route hebben. Geen spannende vaartochten, maar even een minuut of 20 rust. Soms zelfs met een ijsje!
We weten dat er op de komende bestemming geen winkels zijn, dus we doen vandaag alvast een paar boodschappen. Dan houden we het wel een paar dagen vol.
Vanavond slapen we aan de haven in Hareid. Gratis plaats en nog gratis stroom ook (we blijven Nederlanders).

1 juli 2022, Runde

Vrijdag gaan we op ons gemak weer op pad. Een kilometer of 10 na de camping is weer zo’n prachtige dumpplaats. Klinkt gek om dat over zo’n faciliteit te schrijven, maar het is keurig verzorgd. Hier kan je dus je vuil water/chemisch toilet dumpen en vers water innemen. Kosten € 0!! Zo zijn er vele in Noorwegen.

Vervolgens rijden we nog een 60 tal kilometers en komen we, via een uitdagende laatste 2 kilometer, er is geen plaats voor twee auto’s naast elkaar, laat staan 2 campers. aan op het eiland Runde.

Waarom zijn we hier?
Ik zal niks schrijven nu, mijn vrouw heb ik namelijk alleen gelaten met een paar bifi worstjes als diner… en een flesje water.
Het weer is prima, heerlijk zonnetje en zo’n 21 graden. Zij zit 300 meter hoger dan ik. Ook ik ben daar boven geweest (wie had dat gedacht een jaar geleden…), maar zij wilde graag boven blijven voor de Jan van Genten en de papegaaiduikers. Terwijl ik dit schrijf is het rond halfzes. Ik verwacht ze niet eerder terug dan voor 21:30 uur.

(Zal wel laat worden vooraleer ze iets plaatst, de tocht naar beneden is namelijk ook nogal zwaar. En dan zal ze wel iets willen eten….)
Tot zover het verhaal van sPeet.

Tekst van Jacqueline

Wauw wat een dag weer! De tocht zoals Peter al zei was echt geweldig mooi! Zo blij en trots op Peter. Toch maar mooi 300 meter stijl omhoog gelopen/geklommen. Ik bleef dus boven en daar had ik geen spijt van. Alles zat mee; de omgeving, het weer, én de papegaaiduikers. Wat een leuke vogels. Ik heb daar dik 5 uur mogen genieten van alles om me heen. Maar ja, het is hier ook de hotspot van Noorwegen voor papegaaiduikers. 

De tocht naar beneden zou ook zwaar zijn maar dat vond ik meevallen. Onderweg vlogen wel 5 grote jagers rond. Ook die heb ik kunnen vastleggen. 

(Om te reageren hoef je alleen je naam te vullen…. en je reactie natuurlijk)

(klik op een foto voor een grotere weergave)

4 reacties

  1. Kees van Rijsbergen

    Jullie beleven een prachtige reis en avontuur! Ik geniet er zo ook van.. Veel fijne reis dagen nog.!!

  2. Paula

    Wat een avontuur zeg. Geweldig Peter dat het goed ging, dat klimmen. En hoe prachtig is het niet om die vogels in levende lijve te mogen zien en fotograferen.

  3. Ria

    Wat mooi vastgelegd Jacqueline, die papegaaiduikers met zijn voedsel in z’n bek. Knap hoor om daarboven zo lang alleen te zitten.

Reacties zijn gesloten.