Menu Sluiten

28 en 29 juni 2022, Lundamo

Hadden we maar een ventilator (uit de camper gehaald voor vertrek) bij ons, want wat is het heet vandaag.

Als we ‘s morgens weer verder gaan staat de thermometer al op 28 graden. We zien vele watervallen door de smeltende sneeuw. Bijna alle rivieren staan bijna tot aan het randje… 

Als we weer langs de poolcirkel (Artic Circle) komen stoppen we natuurlijk voor een foto. Zoek de verschillen…

We besluiten om een stukje van de 17 te rijden bij Helgeland. Voor de hele route hebben we helaas geen tijd genoeg. Deze voert over talloze eilanden en evenzovele veerponten.

Op onze keuze hebben we nu maar 1 veerboot. Deze brengt ons van Nesna naar Levang.

Op de boerencamping SJØBAKKEN GÅRDSFERIE overnachten we.

Net na de afwas ziet Peter de wolken heel mooi over de bergen komen. Wij gelijk onze camera’s gepakt en wat gefilmd en gefotografeerd. Wij vol enthousiasme tegen de boer dat de wolken speciaal waren maar hij zei: ja regen, die hebben we hier… oftewel…. niks bijzonders.

Er is minder weer op komst en hierdoor koelt het snel af. Dat slaapt toch een stuk beter.

Alweer woensdag, twee weken onderweg.

Vandaag beginnen we met 12 graden. Een perfecte dag om een stuk te rijden richting Trondheim 369 km.

Het rijdt heerlijk omdat het hier op de wegen heel rustig is. Er zijn genoeg mooie plekjes om even te stoppen. Noorwegen is echt op campers berekend. Vóór in een stadje vind je vaak op één locatie de supermarkt, benzinestation en een dumpplek voor al je afval.

Nou mijn Peter blijft doorrijden tot net onder Trondheim. We stoppen na 487 km gereden te hebben bij camping Kjelstad in Lundamo. De eigenaar is blij verrast ons weer te zien (18 juni stonden we hier ook).

(Om te reageren hoef je alleen je naam te vullen…. en je reactie natuurlijk)

(klik op een foto voor een grotere weergave)

4 reacties

  1. Sandra

    Mer smacht kijk jk iedere in de mailbox of er al een nieuw verslag is 😁 het blijft heerlijk om te lezen hoe jullie genieten van wederom een prachtige reis😘

Reacties zijn gesloten.