Menu Sluiten

7 december 2017, Mount Cook

Nieuw-Zeeland

Canterbury 7999, Nieuw-Zeeland

Als er al een paradijs bestaat dan waren wij daar vandaag!

Gisterenavond hadden we nog eens goed op de weersite gekeken. Morgen is er prima (=helder) weer voorspeld bij Mount Cook. We zitten daar maar 100 km vandaan dus besluiten we dat te gaan doen. In 2011 hebben we daar 2 dagen gewacht op goed weer en niet gekregen. In 2015 hebben we deze tocht ook gedaan, maar met beduidend minder goed weer. Dus op tijd uit bed en gáán met dat ding.

Nu rijden we deze route voor de zoveelste maal maar het is één van de mooiste van dit land. De wolken hangen nog een beetje laag, maar het trekt al snel op. Bij mijn (Peters) lookout de eerste stop. We rijden langs Lake Pukaki. Nog meerdere (foto/video-) stops zullen volgen. Redelijk snel komt er vrij zicht op de hoogste berg van dit land.

Dan naar de start van de Hooker Valley track. Een tocht van 6 km naar het Hooker Lake. Via een prachtig aangelegd pad en via 3 swingbridges kom je daar. We startten tegen 11 uur en met de vele foto / video / uithijg momenten zijn we er net voor drie uur. De foto’s zeggen genoeg denk ik. De temperatuur is hoog maar door de straffe wind in het dal is het warm, maar aangenaam. Om half vier gaan we, een klein beetje uitgerust aan de terugtocht beginnen. Om kwart over vijf zijn we bij de camper… en nu eerst drinken! (achteraf hadden we toch iets te weinig meegenomen).

Dan even naar de Tasmanzee. Op de laatste foto zie je afgebroken stukken gletcherijs.

Tegen half acht arriveren we op de camping aan de kop van Lake Pukaki. Eerst even douchen…. dan gaat mijn kokkin aan de slag met de hamburgers. Ik wijs haar nog even op de zonsondergang….. al kauwend op een broodje maakt ze de laatste foto’s voor vandaag. Timing?

Uitzonderlijk is dat het nu, rond 9 uur, nog 25 graden is. Zijn we hier niet echt gewend.

Vannacht zal er nog wel een sessie volgen want we zijn vlakbij één van de donkerste plekken op de wereld.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

10 reacties

  1. Johan en Betsy Nouws

    Hoi Jacqueline en Peter, wat we een fantastische fotos weer alsof je voor een grote poster zit. Jullie genieten wel he maar wij weer van jullie hoor. Nog even en dan zien we elkaar. Geniet nog en straks goede reis terug. Lieve groet Johan en Betsy

  2. Rocco Ermens

    Wat zijn jullie toch een bofkonten. Maar wij ook een beetje, met jullie verhalen en gave foto’s. Super, geniet maar lekker en veel plezier.

Reacties zijn gesloten.