Menu Sluiten

11 februari, Omarama

Nieuw-Zeeland

Vandaag de kust verlaten en weer landinwaarts richting de Zuidelijke Alpen. Rond de middag gestopt bij Oamaru aan de kust. We hoopten dat we hier aan de kust, in de zon, even konden bijtanken. Helaas het is grijs en het dorpje bood niet veel voor ons. Toch heeft Jacqueline hier een uurtje in de camper gerust. En we hebben 2 pinguïns gezien 🙂

’s Middags kwamen we langs rotswanden (Vanished World Centre) waarin fossielen van duizenden jaren geleden zijn gevonden. Gesloten, het bleef dus alleen bij een foto.
Even later reden we langs Lake Waitaki met een stuwdam. Ach even kijken, dan hebben we ook wat anders gezien dan alleen maar mooie natuur. Achteraf hebben we 3 stuwdammen bekeken. De 3e was spectaculair en bood genoeg ruimte voor toeschouwers.

Vandaag hebben we twee keer een file gezien. Niet met wagens, maar koeien. Die koeien liepen langzaam twee aan twee achter elkaar een berg weggetje op.

De zon was inmiddels weer gaan schijnen en we zien nu heel goed de Alpen. Na 282 km arriveren we op de camping in Omarama. Een Nederlands sprekende receptioniste raadde ons een goed restaurant aan. En inderdaad het eten was lekker. Peter een lamsbout en Jacqueline een visje.
Het weer is voor Nieuw Zeelandse begrippen een slechte zomer. We klagen niet, maar vandaag konden we wel wat zonnestraaltjes gebruiken. We krijgen zoveel indrukken en willen dus morgen maar 100 km rijden (Mt. Cook) en daar dan een paar dagen blijven. Waarschijnlijk is er daar geen internet, dus heb geduld.

We doen ook een foto erbij van 2 schapen genomen bij Jacks Bay. We vonden het wel toepasselijk voor deze reis. En misschien was één van die schapen wel het boutje van vanavond…

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

3 reacties

  1. jolanda

    heerlijk jacqueline en peter om jullie verslagen te lezen. Kunnen we mooi bijblijven, want dat kun je ons vast niet allemaal vertellen bij terugkomst. geniet nog lekker ik volg jullie dagelijks,onder vhet genot van een bakje. Gr Jolanda v.d.P

Reacties zijn gesloten.