Menu Sluiten

12 februari, Mount Cook

Canterbury 7999, Nieuw-Zeeland

Als eerste willen we schrijven dat we aan jullie allemaal denken. Het kan bij een reclamebord Guiness zijn, een plant, dier, plaatsnaam of wat dan ook.
We missen jullie niet echt want we weten dat we zo weer thuis zijn. Het feit dat thuis alles goed gaat maakt het wel makkelijker.
We genieten verschrikkelijk en willen ook de laatste 11 dagen dit zo volhouden.

Vandaag vroeg op pad richting Mount Cook. Het weer is vandaag bewolkt, zonnig en soms door de harde wind zandstormen. Gelukkig hielden we het droog.

We hebben een trip op het Tasman gletsjermeer besproken. Voor we gaan varen hebben we nog even tijd om een camping te bespreken. Die ligt 20 km terug van Mount Cook aan het Pukaki meer. Nadat we een plek hadden uitgekozen moesten we maar een emmer wegzetten om aan te geven dat die plek gereserveerd was.

’s Middags ging de tocht gelukkig ondanks de harde wind door. Het was heel bijzonder, een meer waar de ijsschotsen in dreven. Het water was melkachtig door de afzetting van de gletsjer. Mount Cook was soms even te zien en dan is het echt een plaatje.

Na de tocht hebben we op de camping zalm met frietjes gegeten. Het zou een stormachtige avond worden maar die hebben we niet gehad.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

1 reactie

Reacties zijn gesloten.