Menu Sluiten

12 februari, Te Araroa

Wat een dag wéér! Veel gelachen om alles wat we zien.
In dit gebied, het meest oostelijke puntje van Nieuw Zeeland hebben ze andere wildlife.
We gaan via de snelweg 35 verder en hebben het idee dat we elke 10 km een ander schilderij binnenrijden, prachtig.

De eerste koffiestop was gepland bij de Tolaga Bay Wharf. De grootste pier van NZ met 660 meter lengte. Dit zou een fotomomentje worden en Jacqueline heeft daar gebruik van gemaakt.
Na de stop door richting de East Cape.

Wat we ook merken is dat hier meer Maorie cultuur is. Je ziet het aan de woningen (af en toe krotten). Als hun auto kapot is dan brengen ze hem niet naar de schroot, hij staat nog steeds in de tuin. Zou een leuke hdr-foto kunnen zijn… maar zoals eerder gezegd: je kan en mag niet overal stoppen.

Op een gegeven moment wuift een man op een quad dat we rustig moeten rijden. Dat kan maar één ding zijn: schapen op de weg!
YES, ook die maken we weer mee. We hebben de grootste lol onderweg. Wat je allemaal tegen komt… de schapen hebben we gehad. Daarna staan er koeien op de weg en zelfs paarden steken over. De meeste lol tot nu toe zijn de varkentjes die vrij rondlopen. Zo lief!

De geplande East Cape route is gelukkig goed te rijden. Er zitten af en toe stukken gravel in. Een geweldige route langs de kust en het is jammer dat de weg stopt onder de vuurtoren. Als we de vuurtoren van dichtbij willen zien moeten een heel eind klimmen. Gaat hem niet worden vandaag maar we kicken wel!! Het is inmiddels 17.00 uur.

We komen helemaal niet meer bij als we koeien zien die een strandwandeling maken, hahaha echt waar.

De camping was gauw gevonden. Onderweg brood gekocht voor het avondeten.

Vandaag geen internet.
Dit verslag is dus 13 februari geplaatst.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

1 reactie

Reacties zijn gesloten.