Menu Sluiten

16 en 17 januari, Mt. Cook

Hallo allemaal,

We hebben vandaag onze eerste wauw, wauw!!-dag gehad. We zullen het jullie vertellen….
Er was eens een mooie dag in Nieuw-Zeeland, Lake Tekapo.
Na de boodschapjes gaan we richting Mt. Cook. Onderweg een paar keer gestopt… foto-/filmmomentjes. Hier deden we het voor zeggen we tegen elkaar en genieten weer van elke meter die we rijden.
Bij Mt. Cook aangekomen gaan we eerst naar de Tasmanzee. Een flinke wandeling om die berg op te komen. Valt niet mee als je geen conditie hebt. Eenmaal boven is het KICKEN! Na twee uurtjes hebben we genoeg gezien.

Ik, Jacqueline, ga nog even een mooie extra wandeling maken om de ijsbergen dichterbij te bekijken. Had de mazzel om Mt. Cook bijna wolkenloos te filmen en te fotograferen.

Op de DOC-camping (zonder stroom) eten we een goed stuk vlees van onze buitenkeuken….

Het zou een heldere nacht moeten worden en dat was ook een wens die uitkomt. Timelaps gedaan van de wolken die langzaam verdwijnen en op tijd naar bed. Om twee uur gaat de wekker en als we dan buiten staan zien we de mooiste sterrenhemel die we ooit gezien hebben! We proberen alles op beeld te zetten, we kunnen pas als we thuis zijn dit alles te laten zien ivm de nabewerking van de beelden. Geduld dus.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

17 januari

We worden rond de klok van half acht wakker met een prachtig zonnetje dat schijnt op de bergen.
We doen de ochtenddingetjes en vertrekken met een big smile om de Hooker Valley Track te lopen. En ja, na al 7! meter hebben we zicht op de wolkenloze top van Mt. Cook! Wat een dag wederom, alles zit mee, het weer, de omgeving en elkaar (ach wat zijn we lief). Oh ja, er was héél veel wind vandaag. Onze huid begint al aardig te verkleuren.

Wat een prachtige omgeving, we kunnen niet anders zeggen. Maar ook aan deze dag komt een einde. We gaan naar een camping met stroom zodat alle batterijen weer opgeladen kunnen worden. Aangezien hier wifi is kunnen we onze volgers verblijden met dit verslag. Morgen gaan we naar de oostkust, eerst naar de Elephant Rocks om vervolgens in Oamaru op de camping te gaan staan. Veel leesplezier en wij gaan vroeg naar bed.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

7 reacties

 1. Mariska & Mirthe

  Wauw gaaf hoor! Kan zo genieten van jullie verslagen.
  De liefde voor elkaar en de mooie natuur.
  Love you dikke kus en knuffels van ons

 2. Ria

  Waauw, dat is genieten van dit verslag, heerlijk om te lezen en geweldige indrukken overgebracht, blijf ons vermaken.

 3. Ger

  Prachtige verslagen, zoals jullie het omschrijven hebben we er bijna beeld bij. Ga zo door en geniet van alles. Maar dat zit wel snor!!! Ger.

 4. Bokske

  wat hebben jullie een mooie reis zeg,was ik nou maar meegegaan voor de koffie.
  Mis je lach en aanwezigheid,maar ik gun jullie dit van harte x.blijf jullie volgen.

 5. Joseeke

  Wat fijn dat alles mee zit, en wat had ik graag die mooie sterrenhemel willen zien. Ben heel benieuwd naar de foto’s.. Geniet !!! 🙂

 6. lenie

  Wat heerlijk om alles te lezen. Volgens mij hebben jullie weer een super reis! Dat is echt genieten de komende weken. Xx

Reacties zijn gesloten.