Menu Sluiten

18 januari, Mt. Cook naar Oamaru

Lekker rustig wakker worden. Vandaag gaan we terug richting oostkust.

Onderweg komen we langs een zalmkwekerij. Dus je hoeft niet te raden wat we vanavond voor vis “in de kuip” hebben. Een paar heerlijke verse moten zalm dus.

Mijn woest aantrekkelijke serveerster zal de maaltijd completeren met gebakken aardappels.

Het is vandaag weer een prachtige dag, ook wat het weer betreft. De uitzichten zijn weer echt Nieuw-Zeeland. 100% vakantie zeggen we.

We doen het rustig aan en genieten op tijd van een bakkie. Vanmiddag gaan we naar de Elephant Rocks. Heel bijzonder. Hele grote afgesleten rotsblokken die inderdaad iets weg hebben van….

Na de zalm verorberd te hebben weten we dat hier aan het strand een Yellow Eyed Pinguïn kolonie zit. De afwas achtergelaten op de camping (in de hoop dat die gedaan wordt ondertussen). Op naar het strand. Een tochtje van 4 km en een wandeling van 100 meter….. Vier jaar geleden zat Peter 2 uur in de kou voor 1 hele pinguïn, nu zien we er gelijk een paar. Ook spotten we nog een paar zeehonden (mijn dierenkennis is niet van dien aard dat ik op deze afstand kan zien of het een zeehond of een zeeleeuw is).
Of we genieten? Denk van wel. Nu aan de koffie en…. helaas… aan de afwas. Daarna even lekker douchen en dan… oogjes dicht. Morgen in ieder geval naar de Mouraki Boulders en dan naar Dunedin.

Oh ja, op de foto een setje op een rock, ons plekje op de camping en één van de pinguïns. Je hoeft geen medelijden met ons te hebben hoor.

Tot morgen!

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

6 reacties

 1. Mariska

  hey waar zijn die foto’s dan…
  Wel fijn dat je nu niet meer zolang in de kou heb moeten zitten pa!
  Slaap lekker en veel plezier verder xxx

 2. Anita Brugel

  Als jij mij mee had genomen dan was de afwas gedaan ( hahah)
  Leuk hoor die verslagen te lezen. Gr weer

 3. Bianc

  Hallootjes, wat zet je het allemaal leuk op papier Jacqueline. Wordt het niet een beetje druk in de camper. Naast de woest aantrekkelijke chauffeur nu ook nog een woest aantrekkelijke serveerster?? En Peter loopt ook nog ergens rond…. toch.. hahaha knuf Bianc

Reacties zijn gesloten.