Menu Sluiten

17 februari, Kaikoura dag 2

We mogen vandaag weer uitslapen. Dus “gewoon” om 9 uur wakker.
We rijden met de camper eerst even langs Dolphin Encounter om ons te melden voor de tocht van morgen. Het zwemmen met de dolfijnen gaat waarschijnlijk door, mits het weer meezit. Maar daar ziet het wel naar uit. Ook vragen we een tip tegen de zeeziekte. “Kaikoura cracker” zou kunnen helpen. Die gaan we dus maar halen.

Vervolgens rijden we een kilometer door en komen op Rahui Beach. Hier liggen ze weer hoor. Bij tientallen. Zeehonden. We lopen een paar uur rond en maken hier en daar een foto (150). We genieten met volle teugen van de rotsen, branding, zeehonden, vogels en de rest van de omgeving. De zon doet z’n uiterste best en met een stevig windje is het heel goed uit te houden.
Daarna bakken we op ’t stand een stokbroodje kruidenboter. Hoezo decadent? Je hoeft niet echt medelijden met ons te hebben hoor. Jaloers zijn mag.

Hierna rijden we over State Highway 1 een stukje naar boven. Dat betekent dat we op zo’n kleine 100 km na het hele Zuidereiland hebben rondgereden.

Dan weer terug richting Kaikoura South Beach om onze huidskleuren straks goed te laten contrasteren bij die van jullie. We liggen niet echt in het zand, want dat is er niet. We zitten in een stoeltje bij de camper die zowat met z’n voorwielen in het water kan.
Als maaltijd eten we wat licht verteerbaars. Rijst met kip. Je weet maar nooit morgen.

Vanavond gaan we op tijd naar bed, want we moeten ons om 05:20 uur melden bij de Dolphin Encounters.
Oh ja, de laatste week in ingegaan. Hopelijk tot morgen (vanuit Akaroa).

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

5 reacties

 1. mariss

  Jaa de laatste week! Haha. Nou duime dan maar dat het morge goed dolfijnenweer is en dat je niet ziek word! tegen de tijd dat jullie gaan zwemme ga ik lekker eten. Heel veel plezier dikke kus

 2. mary

  zooooo alweer de laatste week geniet er nog van wat doen jullie straks met al die fototjes , we gaan naar lanzerote 15 dagen ook lekker hoor 13 maart maar dan zijn jullie al terug he nou geniet van de dolfijnen en veul plezier kussssssssssssssssssssssss

 3. peter en marijke

  Ook wij kunnen vaststellen dat NZ een supermooie natuur heeft. Dank dat wij jullie hele reis mogen meegenieten. En die laatste week zal er ook veel te genieten zijn. Nog veel plezier daar. Hartelijke groeten van Peter&Marijke Piederiet

 4. Bianc

  Hoi hoi luitjes,
  Heb even een paar dagen in moeten halen ik liep wat achter met lezen. Wauw wat een avonturen weer. Erug jammer van de walvissen Peter balen. Hoop dat de dolfijnen het goed kunnen maken. Laat je niet gek maken omdat het de laatste week is. Gewoon door gaan en genieten maar.

  liefs Bianc

Reacties zijn gesloten.