Menu Sluiten

21 februari, Whitianga dag 2

(Door een storing bij waarbenjij.nu komen de komende verslagen wat later beschikbaar.)

Bij de voorbereidingen van deze reis had mevrouw al de Hot Water Beach op haar lijstje staan. Ook bedacht dat ik deze voor haar zou gaan maken… en wat doe je als een W.A.C.? Gewoon doen!

Bij de receptie van deze camping kon je de schepjes lenen die ik nodig had. Vervolgens heb ik dat schepje helemaal naar het strand gedragen (600 meter verder) en heb ik hoogstpersoonlijk voor mevrouw een hot water pool gegraven.
Gewoon wachten tot het hoogtij voorbij is, een redelijk ondiep gat graven en dan komt het hete water vanzelf omhoog. Je moet wel elke 5 tellen op een ander plekje gaan staan met je voeten want anders verbrand je ze. Het water wat omhoog komt is zo’n dikke 60 graden warm.

Maar de lol was kort want mevrouw speelde liever in de golven.

Normaal kennen wij de stranden in Nieuw Zeeland met hooguit een paar mensen er op, maar dat is hier toch even anders. Op dit relatief kleine stukje strand is het net Scheveningen op een bloedhete zomerdag.
We zijn er de hele dag geweest en het was er stikleuk (zegt hij die normaal nog geen 30 minuten op een strand wil zijn). We hebben zelfs allebei in de golven gespeeld. Vandaag was het een speeltuin voor volwassenen. Met een temperatuur van een graad of 25 gaan wij niet klagen.

Kijk vooral ook even naar de video.

Tot gauw!

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


5 reacties

 1. Jolanda

  Heerlijk dat jullie Weer verslagen kunnen plaatsen, begon ze echt te missen.
  Gr en geniet verder poeleke

 2. Anneke

  Heerlijk, zo’n dagje strand, ben ik ook aan toe 🙂
  Wij hebben het weekend doorgebracht in het zwembad van Erperheide. Met ons Floris is dat ook lekker genieten. Ik krijg geen bericht meer als jullie iets plaatsen, heeft dat ook met die storing te maken? Nog veel plezier.

 3. Mariska

  Yeah het verslag! Mooie foto’s en een super leuk filmpje weer.
  Geniet van de laatste week. Xx
  tot snel

 4. Rene van Dinter

  Wat een goddelijk lijf heeft die man.
  Ik ben stinkend jaloers op jullie. Wat is het daar toch mooi.
  Veel plezier nog en geniet er lekker van.
  Groeten van Rene

Reacties zijn gesloten.