Menu Sluiten

22 mei, Onze cruise

Alaska, Verenigde Staten

Het vervolg van deze dag (18 mei):
Na de lunch zijn we om 13.00 uur van boord gegaan. Met de kabelbaan naar boven. $ 29

De bedoeling was om daar te wandelen maar er lag nog teveel sneeuw. Inderdaad we zakten weg in de sneeuw, leuk hoor. We kregen een sms van Sandra: de verslagen waren aangekomen en Zoë had haar eerste fruithapje op. Wij nog wat mooie foto’s en film geschoten en door het stadje Juneau gelopen. Heel veel juwelierszaken. Het begon flink te regenen en toen zijn we terug naar het schip gegaan. Ik nog wat gezwommen en in de hot tub gezeten. Daarna heerlijk gegeten, rosbief, spareribs en vis met een heerlijke salade en toetjes na.

AK 99840, Verenigde Staten

Zaterdag 19 mei 2012
Ja, we hebben weer zo’n WAUW-dag beleefd. Echt, een plaatje was het vandaag. Onverwacht. We hadden besloten om deze dag geen excursie te doen. Ze zijn echt heel duur. Wat is duur? Tussen de 100 en 200 euro voor een treinreisje of naar kennel. Een helikoptervlucht of walvis spotten zijn nog veel duurder.

Wij zijn van boord gegaan om te wandelen in het stadje Skagway. We ontmoeten een stel en raken aan de praat. Die hadden een busreisje geboekt voor maar € 65 p.p. Het leek ons wel wat, geboekt dus, en daarvan hebben we GEEN SPIJT!

We waren met een groep van 10 personen en de gids die ons reed naar de mooiste plekjes. Dezelfde route als de trein en zelfs nog verder, de grens over naar Canada. Deze route bracht ons tot plekjes die zo natuurlijk mooi waren dat je er stil van werd. Het enige “wildlife” die we gezien hebben waren geiten en een soort kip.

Voordat we op reis gingen vroegen mensen vaak: kunnen jullie wel zolang van huis, ga je je kleinkind niet missen? Wij antwoordde: weten we niet, en we blijven er niet voor thuis. Vandaag had ik, Jacqueline zo’n moment van heimwee naar het thuisfront.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


Alaska 99826, Verenigde Staten

Zondag 20 mei 2012
Glacier Bay. Een vaardag door Glacier Bay. Drie gletsjers gezien, de laatste was magnifiek. Zo mooi blauw. Je hoorde het regelmatig donderen en dan kwam een stuk van de gletsjer los.

Gelukkig, we hebben het wederom allemaal op film. De foto’s zullen iets minder zijn en dat komt door mij, Jacqueline. Door het draaien aan de polarisatiefilter viel deze eraf en belandde in de oceaan… jammer.

Bij de gletsjers lagen zeehonden en er vloog een adelaar rond. Het weer viel reuze mee, 8,5ºC en geen wind.
Na de lunch 14.00 uur, op dek 3 rond gelopen en genieten van de omgeving. Er kwamen walvissen, dolfijnen en zeehonden langs. Kicken dus!!!
En dan moet je weer eten…

We hadden een uitnodiging gehad van de Kapitein om kennis te maken. Peter ging niet mee maar ik wilde die man weleens aanschouwen. Wat een show, iedereen in gala, behalve ik. Na 1 minuut was ik alweer weg en heb koffie gehaald voor mijn manneke.

Een wauw dag eigenlijk… maar om daar elke keer mee te beginnen wilden we jullie niet aan doen. Om 22.00 uur te bed.
We weten dat er ondertussen familie/vrienden jarig zijn of geweest: vanaf deze plek proficiat

Liefs Jacqueline en Peter.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


Alaska 99901, Verenigde Staten

Maandag 21 mei 2012
Ketchikan. Een klein stadje waar we met 4 cruiseschepen aankwamen. Zo’n stad komt dan even tot leven. Je kunt naar de shows of iets kopen bij de 101 souvenirwinkels en natuurlijk de juweliers. Ook een kerstwinkel met Santa Claus bezocht.
Er viel wat motregen tijdens het wandelen en we hebben ons verbaasd over de krotten waar de mensen in wonen. Heel veel oude troep rondom het huis. De prijzen lagen zo rond de $ 239.000 voor een houten barak.
Tegen lunchtijd naar de boot, om een gratis buffet te verorberen (Hollanders…) Na de heerlijke lunch weer even het stadje in. Het regent nu wat harder dus we hadden het al snel gezien.
Voorop het binnen dek kun je heerlijk van het uitzicht genieten. Daar hebben we een uur gezeten, gezellig kletsen met andere mensen. We waren nog maar net vertrokken en de lucht trok open. Wederom heerlijk gegeten en een show gezien. Het is het elke keer net niet, maar een leuk tijdverdrijf.
We zijn weer op open water en de zee wordt ruwer. Om 22.00 uur mocht je foto’s maken van het enorm grote chocolade buffet, en dat was heel leuk om te doen.
Een half uur later werd het buffet opgevreten door de honderden gasten.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


Brits-Columbia, Canada

dinsdag 22 mei 2012
Onze laatste vaardag. Nog steeds een ruwe zee en dat merken Peter en ik wel. Ach, een grote schoonmaak in het menselijk lichaam is soms niet verkeerd. Gelukkig, na 2 uur buiten op het dek, met 2 dekens, kwamen we in rustiger vaarwater. Ik heb nog wat kunnen lunchen maar Peter wilde alleen een bak koffie met een sigaretje.
We varen tot morgenvroeg 07.00 uur en dan is de cruise ten einde. We kunnen nu al zeggen dat we een geweldige ervaring rijker zijn. En, wat nog mooier is: de vakantie gaat nog verder.
Voor nu, het verslag van de cruise en hopelijk hebben we de komende dagen meer internet.

Dikke kus van ons.

9 reacties

 1. Ria en Ger

  Ik hoor het al, de cruise bevalt.
  En jullie vakantie gaat inderdaad verder, geweldig toch.
  Die polarisatiefilter niet meer opgevist??
  Nou met of zonder die filter zullen de fotoos toch wel mooi worden,
  Walvissen en dolfijnen,,,,waauw.
  Fijn voor Peter als de zeebenen weer vaste land gaan voelen.
  Geniet ervan.

 2. Mariska

  Hahaha wat een verhaal weer!
  Heerlijk om zo elke keer jullie verhalen te lezen.
  Onze held met zijn zeebenen..
  Hopelijk hebben jullie inderdaad wat meer internet
  zodat we vaker van jullie ervaringen kunnen lezen.
  We kunnen niet wachten op de foto’s.
  We horen snel van jullie!
  Veel plezier en een hele dikke kus van ons 3tjes 😉

 3. Jolanda vd P

  Genieten dus, wat heb je weer een mooi verslagen geschreven,zit er telkens met smart op te w88. Geniet nog lekker en laat ons op tijd wat horen,Gr. Het gaat jullie goed

 4. anita

  he he eindelijk gevonden waar jullie verslagen te vinden zijn (bedankt sandra) en heb weer genoten van jullie mooie verhalen.
  valt niet mee he peter die zee. he (wat een ventje he) ha ha
  nou hier in breda lekker weer.

  nou geniet er nog lekker van en laat weer snel van me horen
  groetjes

 5. Wies en Jack

  Ha Vakantiegangers,

  Mooi om jullie enthousiaste verhalen weer te lezen. En behalve die vent blijkt er dus meer te zijn dat niet went: ruwe zee en de gevolgen daarvan. Gelukkig lazen wij dit pas na het eten.

  Shyra moest waarschijnlijk weer even wennen aan het Rijense klimaat: poepte niet zo goed en had (misschien als gevolg daarvan) ook niet zoveel zin in haar eten. Sinds zondag werkt alles weer goed en eet Mevrouw weer met zin.
  Nadeel van jullie reizen in de voormalige Britse kolonieen is dat die hond alleen maar naar commando’s in het Engels luistert. “Ga eens opzij” heeft geen enkele reactie tot gevolg maar na “moven” gaat ze mooi opzij!

  Nou, veul plezier nog en houdoe,

  Wies en onze Jack

 6. Bianc

  Hoi hoi,
  Het spat er af, jullie zijn weer volop aan het genieten. Lekker hoor!!!
  Ik geniet van jullie verslagen. Hou je fototoestel in de gaten zodat je niet
  meer verliest. Heb het goed en heb het fijn. Kijk uit naar het volgende verslag.
  Liefs Bianc

 7. Jacqueline en Peter

  Hallo zitten nu in Salmon arm en eten bij de MacD een broodje….gratis internet. mooi rijden hier. Fijn voor jullie dat je goed weer heb. Wij hebben al sneeuw, zon en regen gehad. Voor Sandra een hele fijne verjaardag! Proficiat vanuit Canada.
  Kroel aan de beestenboel

 8. Peter & Marjoleine

  ’t is weer een feestje om met jullie mee op vakantie te mogen.
  Leuk hoor al die indrukken. Blijf vooral schrijven (als dat kan).
  Nog veel plezier vanuit Drunen. Liefs.

 9. Hetty

  Geweldig die verhalen van jullie. Lees ze met veel plezier.
  Het varen op een cruiseschip, dolfijnen, walvissen en zeehonden van zeer dichtbij bewonderen en lekker eten, pakken ze jullie niet meer af.
  Geniet maar lekker van jullie reis door Canada.
  Ben benieuwd naar de nieuwe avonturen.
  Groeten uit Woensdrecht.

Reacties zijn gesloten.