Menu Sluiten

23 april, Death Valley

Als we het Nationale Park Death Valley in rijden gaan we eerst naar Dante’ view op 1639 m hoogte. Even frisjes daarboven maar wat een uitzicht! We kijken in een dal waar Badwater Basin op -85,5 m beneden de zeespiegel ligt. Heel bijzonder.
Devil’s Golf Course lezen we op een bord; “ja, die is ook mooi” en we rijden via een gravelweg er naar toe. Het golfterrein van de duivel is bedekt met zoutkristallen en door weer en wind keihard geworden.

Ook Zabriskie Point is een bijzonder, bijna onnatuurlijk landschap.
We hebben zeker geen spijt om dit park te bezoeken. Het is er aardig warm, 32 graden en het is niet eens zomer…

We rijden verder het park in en bezoeken nu Badwater Basin. Alsof iedereen naar de ijsbaan gaat, maar het is allemaal zout. En bloedjeheet.
Peter heeft nog heel even met zijn drone kunnen vliegen omdat er bijna geen wind was en toeristen.

Als laatste stond nog Artist’s Palette. Lest best zullen we maar zeggen, wat was dat een prachtige route!! De bergen waren in vele mooie kleuren. Een paar keer gestopt maar soms kun je niet in film of foto weergeven wat je ziet.

Het is in inmiddels half zeven en het is mooi geweest. We gaan naar de camping Furnace Creek, een groot park met alles erop en eraan. Omdat het een zwoele avond is gaat Jacqueline nog even een half uurtje zwemmen, een verwarmd groot zwembad. Daarna wat eten in de Saloon, “hot wings”.

De plek is zonder stroom maar we hebben een camper…..

Helaas vandaag geen foto’s.
(Foto’s later bijgeplaatst)
Liefs ons.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

1 reactie

  1. Annelies Bink

    Hoi alletwee,

    Volgens mij genieten van deze mooie reis met wandelen rondkijken en wat nog meer !!!!
    Leuk om jullie een beetje te volgen en mooie plaatjes te bekijken. ben benieuwd maar nog even daarblijven?? gr annelies en jos

Reacties zijn gesloten.