Menu Sluiten

25 juni 2022, Kabelvåg

Vroeg uit de veren want we gaan op safari!

Een zeearenden safari. Met een rib-boot (Rigid Inflatable Boats, foto 1) vanuit Svolvær het Trollfjord in.

En we kunnen niet anders zeggen dat het KICKEN was!! We hebben wel 20 zeearenden gezien. De tocht, zo’n 65 km lang met soms een snelheid van 50 km per uur over het water, duurde 2 uur. Er werd een aantal keren gestopt om de zeearenden te lokken. Met hun gefluit en het gooien van een een visje, soms in de lucht, waar de arenden dan behendig mee vandoor gingen. Opvallend was wel dat op een enkele uitzondering na (wie zou dat zijn?), iedereen de telefoon als fototoestel gebruikte! En dan aan het einde van de tocht vragen of je je foto’s wil mailen……

Na de tocht het stadje in, ook zo’n typisch Noors vissersstadje waar de stokvissen nog hangen (tot de vliegen komen vertelde ze).

Daar ook geluncht en toen camping Skårungen opgezocht. Aan het water met de bergen tegenover ons. We kunnen zelfs buiten zitten, de korte broek kan aan. Wat een verschil met gisteren. En het zonnetje brandt goed……

Voor het avondeten lopen we nog een rondje en na het eten zitten we voor de camper. Het nadeel van goed weer en bij het water = muggen, grrrr ze moeten altijd mij hebben.

Met de koffie genieten we van 2 kinderen die aan het water krabbetjes aan het vangen zijn.

De zon staat er nog steeds, maar neemt wel in kracht af. Onder gaat de zon niet. Het is nu, 21:48 uur, nog 17 graden, en volop daglicht.

Morgen? Weten we nog niet.

(Om te reageren hoef je alleen je naam te vullen…. en je reactie natuurlijk)

(klik op een foto voor een grotere weergave)

4 reacties

Reacties zijn gesloten.