Menu Sluiten

27 juni 2022, Ulvsvåg

Gisteren zaten we aan een strand en de zon was goed aanwezig. Vele camping gasten stonden om 00.00 uur op het strand om de middernachtzon te aanschouwen. De zon stond om 01.00 uur op haar laagste stand, net boven de horizon. Foto 1 is van middernacht en foto 2 is van 00.45 uur. Je kan zien dat de zon naar rechts is verschoven en dus niet onder de horizon zakt.

De  ochtend was wat bewolkt maar qua temperatuur goed. Net voor vertrek kijken een vrouw en ik elkaar aan… allebei van: ken ik jou? Ik zei “van Unanime uit Zundert“? Ja, dat klopte. Bijzonder hoor als je een bekende tegenkomt zo ver van huis. We hebben nog even gekletst en daarna heeft ieder haar weg vervolgd. 

Wij gaan richting Svolvær, tanken en doen de dagelijkse boodschappen. We hebben best goed bedacht wat we allemaal mee zouden nemen en daarom zijn het alleen versproducten wat we nodig hebben. Aardappelen moesten we wel hier kopen omdat je die vanuit Nederland niet mee mag nemen.

We staan op tijd klaar voor de overtocht naar Skutvik. Het was bloedje heet om daar te hangen aan die haven. De overtocht duurde 2 uur en op de veerboot konden we lekker uitwaaien. 

De Lofoten hebben we dus achter ons gelaten. Weer een stukje van de wereld gezien die ik kan afvinken van mijn bucketlist. We genieten allebei nog na.

Om 18.45 uur komen we aan en rijden nog zo’n 35 km. In Ulvsvåg pakken we een camping aan het water. 

(Om te reageren hoef je alleen je naam te vullen…. en je reactie natuurlijk)

(klik op een foto voor een grotere weergave)

4 reacties

  1. Caroline

    Ha Jacqueline, ja was heel bijzonder om je tegen te komen op zo’n prachtige plek op de Lofoten, en dat terwijl we elkaar misschien al 15 jaar niet meer gezien hadden.
    Je verslagen en foto’s zijn prachtig en herkenbaar. Bedankt voor je tip van de zeearenden safari, wij hebben ervan genoten.

Reacties zijn gesloten.