Menu Sluiten

28 januari, Fox Glacier

We worden lui wakker… genieten nog na, doen het rustig aan… we hebben vakantie!

Na het ochtendritueel vertrekken om 10.00 uur richting Fox Glacier. Deze gletsjer ligt 30 km terug, ja terug volgens onze route. Blij dat we maandag gelijk zijn doorgereden naar de Franz Josef want vandaag was het een bewolkte dag.

Boodschapjes bij de 4Square, daar hadden ze warme saucijzenbroodjes. Dat was lekker. Ook de muffins gaan er wel in, handig om mee te nemen als je een wandeling maakt.

Net als vandaag, een wandeling bij Lake Matheson. Als het helder is dan heb je daar een mooie reflectie in het water. Wij hadden die niet maar de bossen rond de gletsjers zijn subtropische regenwouden. Laten wij daar nou van net van houden! Ze zijn prachtig met al hun boomvarens, of hebben we dat al vaker gezegd?

Toen de Fox Glacier opgezocht. De zon kwam door en we zagen zelfs de gletsjer achter de wolken vandaan komen. Een stevige wandeling naar boven om vervolgens te genieten van wederom een prachtig stukje Nieuw Zeeland.
We overnachten op de Fox Glacier Top 10 camping en na het eten nogmaals een stukje subtropisch bos in. De bedoeling was om glowwormen te spotten maar het begon aardig te regenen. Je kan niet alles in het leven hebben…
Morgen richting Greymouth en wellicht morgenavond nog naar de Pancake Rocks. Maar dat horen jullie later wel….

ps.
Foto’s uploaden lukt niet zo goed… Komen nog.
(Foto’s later bijgeplaatst)

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

6 reacties

 1. Gerrie

  Ik lees wel dat jullie het weer fantastisch naar de zin hebben .
  Blijf maar lekker genieten ,en maak maar veel mooie foto’s .
  Tot weer het volgende verslag ,liefs van ons uit Breda.

 2. René en Susanne

  Jullie beleven echt onze droomvakantie! Kon ik maar langer dan 10 dagen van huis….;)
  Geniet ervan! Maar dat doen jullie ook want het spat er vanaf

 3. Anita Brugel

  Troost jullie hier regent het ook. Komen er wel wormen, maar geen glimwormen. Tot het volgende verslag

 4. Jacqueline vanuit NZ

  Hier weer een goedemorgen, gisteren even regen gehad maar na 2 uurtjes was het weer over. Vanmorgen wakker geworden met een strak blauwe lucht. Nou de 4 foto’s staan er eindelijk op. Wij gaan weer verder het prachtige land bereizen. Nogmaals super dat jullie meereizen en ik kan jullie zeggen: wij genieten enorm!

Reacties zijn gesloten.