Menu Sluiten

29 januari, Pancake Rocks and Blowholes

Gisterenavond geen glowworms gezien. Behalve vannacht, toen lag er één naast me….

Vanochtend worden we wakker met een strakblauwe hemel. Wat een geluk in deze omgeving. Normaal gesproken is dit het stuk Nieuw Zeeland met het minst mooie weer. Behalve nu. De temperatuur zit al weer vlot tot aan de 28 graden.

We gaan op weg naar Greymouth. Niet nadat we de gletsjers nog volop hebben vastgelegd. Vandaaruit gaan we dan vanavond nog door naar de Pancake Rocks.

Niets zo veranderlijk als wij en dus zoeken we een camping bij de Pancakes in de buurt. Scheelt weer een kilometer of 200 in onze planning. De camping in Greymouth laten we voor wat hij is.
Aangekomen op de camping maken we onze eerste wandeling naar het strand. Nou ja, wandeling…. 100 passen en we zijn er…. Prachtig!

Het hoogtij is vanavond om 19:41 uur. Dat is dus de beste tijd om bij de Pancakes te zijn. We besluiten bepakt en bezakt de tocht naar de Pancakes te voet af te leggen. Is maar 1,5 km.
De zee is zeer kalm. Er staat geen zuchtje wind en de temperatuur is ook nog ruim boven de 20 graden. Kortom, niks mis mee. Behalve (Nederlanders moeten altijd wat te zei… hebben) dat er nu geen spectaculaire blowholes zijn. Die was de vorige keer mooier. We wachten vervolgens op een mooie zonsondergang (we zitten tenslotte aan de oostkust), maar ook die is ook niet echt spectaculair. Om een uur of half tien wandelen we terug naar de camping en drinken nog een bakkie.

Het is nu 22:45 uur in de avond en het is nog steeds 19 graden.
Morgen blijven we nog een dag hier. Maar daarover morgen meer.

Fijne dag allemaal.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

5 reacties

 1. Mariska

  mooie foto’s hoor!
  benieuwd wat morgen weer brengt 😉

  dikke kussen en knuffels van ons

 2. Marian Engel

  Hoi Jacqueline en Peter
  Wat gaaf dat julli in Nieuw-Zeeland zitten.
  Wat zul je mooie foto’s kunnen maken .
  Wij waren weg dus lees ik het nu pas .
  Geniet er van het weer is slecht hier .
  Groetjes Marian Engel

 3. Anita Brugel

  Zoveel zei…. Jullie toch niet. Hier erg rot weer. Dus wij hebben iets om te zei…… Kijk weer uit naar het volgende verslag.gr

 4. Annelies

  Fantastisch, fantastisch
  Wij genieten in Etten-Leur van jullie verslag en super mooie foto’s.
  Blijf genieten
  Groeten Annelies en Jos

Reacties zijn gesloten.