Menu Sluiten

31 mei, Eindelijk… met foto’s

AB, Canada

zaterdag 26 mei 2012
Tijdens het ontbijt vertelde Elly wat ze had bedacht: mee naar Lake Louise. Dat was een heel goed idee.
Zo konden we nog een dagje met elkaar doorbrengen. Eerst weer even tanken… $ 178.
Langs de mooie route stond een bord: bears on road! En we zagen een BEER!! Een kleine Black Bear liep langs de weg. Het ging zo snel dat we helaas geen foto konden maken.
Lake Louise ligt op 1732m en het meer was nog half bevroren. We hebben met z’n vieren langs het meer gelopen. De zon scheen heerlijk en we hebben allemaal genoten van deze bijzonder mooie dag.
Rond 16.15 uur vertrokken Ron en Elly richting Invermere en wij zochten een camping.
Die was vlakbij, 4 km van Lake Louise. Een staatbosbeheercamping. Omdat we geen boodschappen hadden gedaan was onze avondmaaltijd flensjes zonder kaneel.
’s Avonds nog wat rondgelopen en foto’s gemaakt. Het werd kouder dus de verwarming aan.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

zondag 27 mei 2012,
De nacht was echt koud en het bed ligt niet zo best. Dat gaan we vannacht anders proberen. Na een ontbijtje en een bakkie gaan we terug naar Lake Louise. Het is nu 10:00 uur.
We willen een lange wandeling maken. Bij de splitsing waar we gisteren links gingen gaan we nu naar rechts. Na 100 meter staat er een bord dat deze route is afgesloten vanwege lawinegevaar. We lopen de andere route. Het heeft vannacht goed gevroren want het hele meer is weer helemaal dicht. Nee, geen dik pakijs, maar het is wel dichtgevroren.
Het is een totaal wolkenloze dag! Maar nu gaan we verder… voorbij het einde van het meer, waar we gisteren zijn gestopt. We baggeren door de sneeuw en worden beloond met prachtige uitzichten. We klimmen, glijen en klauteren rustig verder.
We hebben de tijd. We lopen het pad van de “six glaciers”. Nou ja, pad….. Nu heb ik inmiddels al best wel wat gezien van deze aardkloot, maar wat mij (sPeet) betreft is deze dag een SUPER-dag!
Onderweg horen we het voor ons, sinds Glacier Bay, bekende geluid van het ontstaan van een lawine….. We kijken en filmen maar niks te zien. Wel typisch dat je het geluid gelijk herkend.
We lopen door…. We komen niet zoveel mensen tegen. We lopen tot we aan een “oude” lawine komen. Ondanks onze goede bergschoenen besluiten we dat het genoeg is. Verder gaan lijkt ons te gevaarlijk.
Het is inmiddels 13:00 uur. De tocht terug gaat natuurlijk een stukje sneller. Om 14:45 uur staan we weer op de parkeerplaats. En dan….. is er koffie!
We hebben besloten richting Banff te gaan. Op zoek naar een camping met internet. Aangekomen in Banff eerst even boodschappen doen.
We vinden een camping, maar het is weer zo’n staatsbosbeheercamping. Niks mis mee maar geen internet. We sturen de kids vanavond wel een sms.
Vandaag heet de kok Peter en hij maakt een heerlijk groooooot stuk vlees klaar. Lekker met brood.
Het is inmiddels 20:00 uur en we gaan zo de foto’s bekijken. Gemiddeld maken we er maar zo’n 175 per dag….. Mijn Mutske zit aan d’r iPad te flipperen en vandaag mocht ik het verslag maken.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


Improvement District No. 12, AB T0E, Canada

maandag 28 mei 2012
Vanmorgen nog de matrassen verwisseld en uitgeslapen… een rustig dagje in Banff.
Leuk plaatsje. Je kunt daar met de gondel omhoog maar dat wilden we niet. We zien al zoveel bergen, die $ 80 houden we in onze zak.
Besloten om verder te gaan naar Bow Lake. Daar aangekomen blijkt dit meer nog geheel bevroren te zijn. We rijden door en maken verschillende stops voor prachtige vergezichten, een waterval of een ZWARTE BEER!! Kicken!
We hadden er al eerder een gezien maar nog niet op film/foto gezet. Daar hadden we nu alle tijd voor. Vijf minuten voordat hij het publiek achter zich liet. Gelukkig zaten we in de auto, je wil zo’n beer echt niet tegenkomen tijdens je wandeling.
Verder richting Columbia Icefields, op zoek naar een camping want het was ondertussen 17.00 uur. Uiteindelijk werd de parkeerplaats/campground van de Icefields onze camping.
Op een afstand van een paar honderd meter van de gletcher. In het informatiecentrum kon je met muntjes op internet. Dat hebben we dus even gedaan.
De avond werd steeds kouder maar we hadden het er graag voor over omdat we deze plaats wel heel bijzonder vonden. We gaan nu een potje kaarten.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


Alberta T0E, Canada

dinsdag 29 mei 2012
De nacht was, met een beetje kleren aan, goed te doen. Jammer dat we wakker werden met een uitzichtloze view. Ook viel er natte sneeuw. Een goede reden om langer in bed te blijven.
Na de koffie richting Jasper. Onderweg nog 2 zwarte beren gezien. Het blijft heel bijzonder! Gestopt voor watervallen. Een goede oefening om een waterval te fotograferen.
Zo vermaken wij onszelf de hele dag, een beetje rijden…, fotograferen/filmen en genieten van de mooie natuur.
We blijven ons verbazen over de kosten van de boodschappen. Een stukje kaas 8 dollar of een droog koekje: 4 dollar! Ook fruit en groenten zijn naar onze begrippen niet te betalen.
Ach, we komen niet om van de honger en anders hebben we nog een dikke laag van de cruise.
We zijn beland op wederom een natuurparkcamping. De douche is alleen 2 km lopen! Back to nature zullen we maar zeggen.
Diner: gebakken aardappelen met biefstuk en sla, kok: Jacqueline

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

30 mei 2012
Wandeldag! We gaan vandaag een klein stukje terugrijden op de 93. Na 8 km komen we bij de Five Lakes Route. Een wandeling van een km of 5. De uitzichten waren zoals gewoonlijk weer de moeite waard.
We begonnen om 10:30 en hebben gelopen tot een uur of drie. Nog iets te vroeg om terug te gaan naar de camping, dus nog even een bezoek gebracht aan Lake Annette en Lake Edith. Aan het “strand” een paar appeltjes gegeten.
Nu terug naar dezelfde camping, maar een plaatsje dichterbij de douches gevraagd.
Onze plaats opgezocht en behalve de talloze eekhoorntjes en marmotten worden we ook bezocht door een paar “elk”. Dit is een groot soort hert, maar dan zonder gewei. Ze komen op de camping om te bevallen omdat hier minder beren en wolven zijn…. Kok: Dr. Oetker.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)


BC V0E, Canada

donderdag, 31 mei 2012
Vanuit Jasper rijden we langs Mount Robson en gaan nu naar Valemount. Onderweg komen we vanuit Alberta weer in British Columbia.
De klok gaat wat ons betreft weer een uurtje terug, zodat het tijdsverschil met Nederland weer 9 uur is. In de folder hebben we gezien dat daar een mooie camping is met “Free internet”.
Inmiddels zitten we daar en kunnen we “eindelijk op internet”. Wel gek hoor, dat je dat zo mist als het er niet is. Inmiddels al “geskyped” met de kids.
Ik zit nu het verslag te maken, zodat we dat op het net kunnen zetten.
We gaan eerst nog even een stukje wandelen in een moerasgebied. Behalve 1.000.000 muggen ook nog wat eenden, bevers en vogels gezien.
Boodschappen gedaan, en wij zuinige Nederlanders kiezen voor goedkoop. Biefstuk maar weer (kip is hier duurder).
Zo meteen nog een aantal foto’s erbij zoeken en dan kunnen jullie weer reageren! Ook nu is het weer fantastisch om jullie reacties te lezen. Deze keer doen we de foto’s er allemaal in 1 keer bij… nee niet alle foto’s, maar een selectie! Geniet er maar van, wij doen dat in ieder geval!

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

11 reacties

 1. Mariska

  Wauw wat een verhalen weer! En wij maar lekker in de zon zittenn haha Wel gave foto’s hoor! Gisteravond een beetje kunnen genieten van jullie uitzicht via skype! Ik hoop dat jullie nog meer van die SUPER dagen mogen hebben.. Nog een week en dan is het alweer voorbij!! Veel plezier verder en als je dit nog optijd leest.. slaap lekker.. dikke dikke kus en knuffel van ons love you

 2. Mariska

  Waar is de ”vindik leuk” knop bij de foto van die boekjes van opa en oma door Alaska..?

 3. Ria en Ger

  Heerlijk die verhalen van jullie, en mooi hoor die foto’s . Gaat jullie goed af.
  De kou te zien is iets minder , koude nachten is minder leuk, maar wat je er voor terug krijgt is bijzonder. geniet ervan.

 4. Anneke

  Geweldig mooi daar zeg. Leuk dat we nu ook beelden hebben bij de verhalen.
  En idd die boekjes van opa en oma zijn te toevallig!
  Gletsjers zijn fantastisch en wat je zegt; dat geluid vergeet je nooit meer.
  Na prachtige dagen gaan we morgen in de kou naar VOLkoren. We zullen aan jullie denken!
  Geniet van de laatste week.

 5. Lily

  Dankjewel voor jullie felicitatiemail. Was echt leuk om van jullie te ‘horen’.

  Groetjes en geniet er nog lekker van!

 6. Jolanda vd P

  Blij dat we weer wat kunnen lezen over jullie reis, we liepen aardig achter, nu zijn we weer bij
  Geweldige foto’s, wat zullen jullie genieten.
  Gr. Jolanda

 7. Wilma de Bok

  Olla, wat hebben jullie toch weer een prachtige reis uitgezocht zeg! Ook leuk om jullie reisverslagen te lezen en de foto`s te zien.
  Vandaag 1 juni sportdag gehad, mooie wandeling in een mooie omgeving.Het was alleen 13 km ongeveer dachten wij i.p.v 10 km.
  We hebben je gemist hoor!
  Veel plezier nog en geniet ze.De suppl. wachten wel hoor HA HA

 8. Rien en Anja

  Prachtige leuke verslagen en vooral mooie foto’s. Volgens ons genieten jullie met volle teugen.

 9. Hetty

  Prachtige verhalen en foto’s zeg.
  en … volop genoten zo te zien.
  Veel plezier nog. Groetjes vanuit een
  regenachtig Nederland.

Reacties zijn gesloten.