Menu Sluiten

6 juni, Olympische omgeving

Whistler, BC V0N 1B1, Canada

Onze laatste dag in Whistler. Vandaag gaan we richting de Olympische springschans.
We mogen gelukkig weer die mooie route rijden waar we alle beren hadden gezien. Niet verwacht dat we op dit tijdstip, 12.00 uur, een beer zouden zien.
Maar wij zijn bofkonten en zien een bruine beer. Misschien dezelfde als van de week maar dat maakt ons niet uit. Genieten dus van dit bijzonder gevoel.
Het Olympisch dorp is niet vrij van entree. $ 10pp. Voetgangers zijn gratis, je raad het al.
De paden zijn nog besneeuwd maar de autoweg loopt prima. We vonden het allebei een bijzonder iets om voor die grote springschans te staan.
Je moet echt wel lef hebben om daar van af te springen. Ook een heel klein stukje gewandeld op het parcours van de biatlon.

Op een parkeerplaats vlakbij een kopje koffie gemaakt. Een waterval, Alexander Falls, lag ernaast dus daar ook nog even geweest. Daarna wilden we naar de volgende parkeerplaats rijden, want daar was laatst een beer. Als we net wegrijden zien we daar de volgende beer!!
We eten nog een ijsje (drumstick van Nestle, heerlijk) en gaan richting benzinepomp.

Onderweg zagen we het bord van Whistler Bungeejump. Oh ja, ook leuk om te kijken. Zo gezegd zo gedaan want we hebben de tijd aan onszelf. Een mooie omgeving en als we daar aankomen springt er iemand. Dan gaan we uiteindelijk tanken en terug naar camping. We luisteren momenteel naar de uitzending van Alpe d’Huzes. Vanuit Canada wensen wij iedereen succes daar!

Misschien is dit ons laatste verslag vanuit Canada omdat we niet weten of er internet is op de camping in Vancouver.
Wij kunnen in ieder geval terugkijken op een geweldige vakantie, twee zelfs.
Dat we Elly en Ron hebben ontmoet vonden we ook heel bijzonder en we weten dat zij hetzelfde hebben ervaren. Bij deze zijn jullie uitgenodigd, als je ooit naar Nederland komt.
Zaterdagochtend om 11.45 uur zetten we weer voet op Nederlandse bodem. Kan Peter nog mooi de oranje vlaggen buiten ophangen…

Groetjes allemaal en tot gauw, Jacqueline en Peter.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

8 reacties

 1. Peter&Marijke

  Hoi vakantiegangers, dit was voor jullie weer een onvergetelijke vakantie. Wij wensen jullie een goede terugreis en vervolgens veel plezier met het nagenieten en natuurlijk ook met het komende ORANJE-voetbalfeestje . Geniet met volle teugen! Lieve groeten van Peter&Marijke P.

 2. Mariska & Zoë

  Wat leuk om in dat olympisch dorp te zien. Valt me wel van je tegen hoor pa dat jij niet bent gaan bungeejumping! Hopelijk spreken we elkaar nog even via de skype en anders tot zaterdag! Pootje van de katten, Diesel ligt bijna op het toetsenbord haha en een kus van Zoë (mag oppassen vandaag) en een dikke kus van mij

 3. Bianc

  Zo hee……, gaaf hoor!!!! Beren en zippen. Het is dus wel zaak om te unzippen als je gezipt hebt. Wist niet dat een beer zo hoog in een boom klimt. Stelletjes boffers. Geniet er nog even van en Xsie jullie weer thuis. Liefs Bianc

 4. Adrienne en Peter

  Goede terugreis gewenst! Er wordt met smart op jullie gewacht.

 5. Zoë

  hallo opa en oma ben heel blij dat jullie morgen naar huis komen
  ben vanavond bij andere opa en oma en bliif ook hier slapen
  groetjes en kusjes van zoe en van opa en oma van de sande

 6. anita

  spreek je van de week wel morgen bbq met 20 man tijdens ned. elftal dus druk druk druk
  goede reis terug

 7. lenie

  Hoi luitjes, wat een mooie foto’s en schitterende verhalen. Heerlijk om te lezen!
  liefs Lenie

Reacties zijn gesloten.