Menu Sluiten

1 februari, Westport naar Greymouth

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

De route was vandaag 122 km. 5 km. hiervan kostte ons 6 uur tijd, en leverde 147 foto’s op. Zou het mooi geweest zijn? JAA!!

We zijn naar de Pancake Rocks met Blowholes gegaan. Om 10.00 uur kregen we zicht op de kustlijn en dat was wauw! Later zijn we hier terug gereden om te lunchen want we wilden eerst naar de Pancake Rocks.

De golven waren spectaculair en klotste zo hard tegen de rotsen dat we hier geen genoeg van kregen. Elke druppel wilde we wel op de foto hebben. De een was nog mooier dan de andere. Toch kun je op de foto niet weergeven wat voor gevoel we hadden bij dit uitzicht. In de Pancake Rocks zijn openingen en het water klotst hierin en spat flink omhoog. Dat noemen ze dan een Blowhole. En die hebben wij gezien!

Om 13.00 uur terug naar de parkeerplaats en vervolgens de Truman Track gelopen. Je loopt eerst door een klein stukje Paparoa National Park en vervolgens kom je aan de kust. Hier leven pinguïns, maar die zijn er alleen heel vroeg of laat op de dag.

Aan de kust leveren de golven geweldig beeldmateriaal en foto’s op. Jacqueline wilde zelfs een foto van dichtbij, maar werd verrast door een golf. Ze kon gelukkig de camera redden maar zelf werd ze helemaal zeiknat. Wat hebben we erom gelachen. Zij moest voor straf even in de zon zitten om te drogen.

Om 16.30 uur komen we aan op de camping in Greymouth. De zon is nu weg maar, net als wij; ze mag gaan uitrusten. Terwijl jullie nu net wakker zijn gaat Jacqueline een warme hap voor ons maken.

Houdoe en we denken tot morgen.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

7 reacties

 1. Helma

  Wat een mooie foto’s en wat een romantiek! Fijn dat jullie genieten!
  liefs en groetjes van Jose, Helma en Connie.

 2. Ria en Ger

  Heel mooie foto’s en wat fijn dat jullie aan me gedacht hebben, voel ik me toch niet helemaal in de kou, in de kou hier. Blijf ons maar jaloers maken en smakelijk.

 3. anita

  ja, hoor maak ons maar lekker jaloers!!!!!!!!!!!!!!! Dennis en karen hebben het ook goed naar hun zin gehad daar in kenia. nou tot de volgende keer weer

 4. Adrienne en Peter

  He genieters!

  Wat leuk dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben daar. prachtige foto s!
  Hier was het vandaag bitter koud!
  Vanavond Mariska en Armand bij ons gegeten. En Armand zijn eerste werkdag bij zijn nieuwe werkgever gehad, leuk voor hem he!
  En fijn dat Mariska het ook wat beter op het werk heeft!
  Afgelopen zaterdag een geweldige verjaardag gehad, jammer dat jullie dat hebben moeten missen!
  En muziek van meez n tweeen ! leuk hoor.
  nou veel plezier nog !
  Groetjes Peter en Adrienne

Reacties zijn gesloten.