Menu Sluiten

31 januari, Westport

Nieuw-Zeeland

PAS OP: dit verslag bevat wederom een positief verhaal. Voor diegene die dit NIET willen lezen adviseren wij nu de site te verlaten! Dit bedenken we tijdens een wandeling en hebben er zelf al lol om. Maar we beginnen bij het ontwaken.

We werden wakker met een warme zon en deden eerst onze boodschappen en hebben de tank gevuld. De diesel kost hier maar 70 eurocent. We gaan richting Westport aan de Tasmanzee. Onderweg begint het te regenen maar de omgeving maakt heel veel goed.
Het Kahurangi Park en Victoriapark zijn mooie routes om doorheen te rijden. Alle kleuren groen hebben we wel gezien.
De “Buller River” die naast de weg mee kronkelt is bruin van kleur en soms gewoon zwart. Helaas kun je hier niet zomaar stoppen om dit moois op foto vast te leggen.
Als we aankomen op Cape Foulwind, hier leeft een zeehondenkolonie, is het weer droog en even later gaat zelfs de zon weer schijnen. Op het parkeerterrein wachten de meeuwen en Weka’s (lijkt op een kiwi) ons al op.
Ze komen zelfs de camper in als ze merken dat je eten voor ze hebt. De zeehonden, we tellen zo’n 14 stuks, liggen lekker te luieren. We weten dat de zeehonden in december hier komen om te jongen en dat ze er zijn er tot maart.
En gelukkig het is nog januari. Genieten dus van de zeehonden maar zeker ook van de zee. Wat een kust met haar ruige golven. Bij deze natuur denken we aan Schotland. In de verte zien we een vuurtoren en daar lopen we naar toe. Een prachtige wandeling van ongeveer 1 uur.

Bij de terugweg nog even langs de zeehonden en met de auto richting vuurtoren. Het is inmiddels 17.15 uur en genieten nog even van dit uitzicht en laten de indrukken van deze dag tot ons inwerken. En aangezien we geen zin hebben om te koken zoeken we een restaurantje op. Rib-eye. Need I say more?

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

3 reacties

Reacties zijn gesloten.