Menu Sluiten

30 januari, Abel Tasman Park

South Island 7183, Nieuw-Zeeland

Vandaag in waarbenjij…

Een combinatie van varen en wandelen. We varen vanaf de onderkant van het park langs diverse baaien om bij Totaranui om te keren. Onderweg een paar stops, voor “Split Rock”, zeehonden, en om mensen af te zetten. Daarna terug naar Bark Bay (zie de foto van ons 2) om terug te lopen naar Torrent Bay.

Deze tocht loop je in een uur of twee. Tenminste als je niet te veel pauzeert, luncht, of te veel foto’s maakt. Je kunt genieten van prachtige uitzichten. Op de heenweg heel veel zon.

Vanaf de wandeling werd het bewolkt, maar dat was juist heel fijn. Anders gaat de hitte een rol spelen. We lopen voor de goede orde nog steeds in T-shirt met korte broek. Het park staat “berucht” om z’n “sandflies”. We hadden ons blijkbaar goed voorbereid (of te weinig douches genomen) maar we hadden geen last van die beestjes. Onderweg een mooie loopbrug waar je maar met 5 mensen tegelijk op mag. Zie de foto.

De wandeling was heel goed te doen, voor ongetrainde toeristen zoals wij. Om terug te keren op de boot, moest je wel je schoenen uitdoen en door het water lopen. De boot kon vanwege het tij niet dichterbij komen. Bij het instappen waren er nog 4 roggen zichtbaar in het water. Het gaat misschien vervelen, maar het was weer een geweldige dag. En om dat jullie er om vragen vandaag een paar extra foto’s. Geniet er maar van en niet te jaloers

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

9 reacties

 1. Anneke

  Fantastisch hoor. Ben blij dat jullie zo genieten! Hadden jullie verdiend. En natuurlijk zijn wij wel jaloers, maar misschien komen we daar ook nog wel eens. Liefs.

 2. Anneke

  Ook wel gek trouwens, dat jullie dag er nu al weer bijna opzit en dat wij hier net uit bed komen en meteen even lezen wat jullie vandaag gedaan hebben!

 3. Ria en Ger

  Ja weer mooie foto’s en een mooi verhaal. Leuk dat ik je net nog even op msn tegen kwam, vond ik heel bijzonder.
  Liefs uit Gastel

 4. jolanda

  leuk hoor om zo alles te kunnen lezen over jullie vakantie, dit had je ons allemaal niet kunnen vertellen als jullie terug zijn. zo is het bijna net of we het ook meemaken.
  Groetjes Jolanda v.d.P geniet nog maar lekker

 5. anita

  nog maar een poging , werd van internet gegooid. had alles ingevuld mot ik weer opnieuw beginne nac-ajax 0-3 twente-feijennoord 2-1
  psv-willemII 2-1 weet niet of je alle uitslagen wil weten? lees het wel zit op dit moment op dennis en karen te wachten die zijn naar kenia geweest. hebben tussen de leeuwen en olifanten gelegen.zullen wel net als jullie mooie foto;s hebben, verder ben een beetje suf van gisteren heb een feest gehad (700 mensen) moest mee helpen met het eten, verder heel leuk om jullie tevolgen en zie het volgende verslag wel

  gr. xxx
  code 25 (ik snap hem nu) ik dacht wel dat het zoiets was (ha,ha)

 6. Maartje

  G’day Peter en Jacqueline,

  wat maken jullie mooie dingen mee zeg ! En het is leuk om jullie te volgen. Geniet ervan, zuig het allemaal maar op dan kun je er nog lang van nagenieten. No worries !

  groet, Maartje Knoop

 7. Gerwin

  hey paps en mams (hahaha)

  echt super vette fotos joh nog veel plezier daarzo en laat ze maar weten daar wie de pa en ma van maris zijn haha

  groetjes Gerwin

Reacties zijn gesloten.