Menu Sluiten

6 februari, Castle Point

Vanmorgen keurig op tijd de nodige tanks geleegd en gevuld. Onderweg vanuit Lower Hutt bij Wellington naar Castlepoint.

We rijden nu naar een ook voor ons nieuw gedeelte van dit land. Ik weet niet hoe ze het hier voor elkaar krijgen, maar de natuur is andermaal geweldig. Vooral de laatste 60 km naar de (west-)kust zijn weer om van te smullen.
Aankomst zo rond een uur of één. Nu hebben we al een paar keer een mooi uitzicht gehad vanuit de camper en ook deze nestelt zich in de Top 10 daarvan. Blijkbaar hebben we ons huiswerk vooraf goed gedaan, want ook deze omgeving is een plaatje.

Na weer een bakkie gaan we lopen (1,84km) naar het Lighthouse (ja Ria). Volgens mijn koffiezetster de mooiste die ze ooit heeft gezien. Een plaatje zegt meer dan…. Nou zie de foto’s en oordeel dan zelf. Na het Lighthouse lopen we een stuk over de rotsen. Het waait vandaag flink (~60 kmh) en dus zijn de golven tegen de rotsen een stoer zicht. Zand en water stuiven op, maar het is heerlijk ruig. Hier houden wij wel van. De temperatuur is overigens heerlijk, zo rond de 20 graden.

Na de gekookte aardappels met broccoli (hoe Nederlands kan je zijn) loopt Jacqueline nog een keer terug naar de vuurtoren voor nog een paar foto’s.
Morgen blijven we nog een dag hier. Er is nog een andere route die we kunnen lopen.

Voor nu, allemaal fijn weekend na deze werkdag en misschien tot morgen.

(Klik of tik op de foto voor een vergroting)

4 reacties

  1. Ri

    Inderdaad een hele mooie vuurtoren, zo uit een boek, geweldig en die beukende golven, heerlijk. Ook jullie fijn weekend. Xxx

Reacties zijn gesloten.